Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΥΧΤΕΡΙ
Ολοι σήμερα το βράδυ στην αμερικάνικη πρεσβεία

Στις 9.00μ.μ. θα ξεκινήσει το «Ολονύκτιο Βήμα Καταγγελίας»

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει το «Ολονύκτιο Βήμα Καταγγελίας», που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ), μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Δεκάδες είναι οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι Επιτροπές Ειρήνης και οι αντιπολεμικές πρωτοβουλίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Ο λαός του Λεκανοπεδίου για μια ακόμη φορά αναμένεται να δηλώσει δυναμικό «παρών» να καταδικάσει τον πόλεμο, να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας απ' αυτόν και να βροντοφωνάξει: «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας». Παράλληλα, το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, θα βρεθεί εκεί για να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του, θα ζητήσει τη διεύρυνσή τους και θα καταδικάσει εκείνη την αυταρχική πολιτική που επιδιώκει να τις καταργήσει με τους τρομονόμους της.

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της σημερινής ολονυχτίας περιλαμβάνεται και πλούσια καλλιτεχνική παρουσία από νεανικά συγκροτήματα, όπως οι: «Ακρως Απόρρητον», «Ευθαλπία», «Στίγμα 90», «Καταραμένοι» και το «Θεατρικό Σπουδαστών 2ου έτους Σχολής Καζάκου».

Επίσης, θα προσφερθεί δωρεάν για την... αντοχή των διαδηλωτών και φαγητό εκστρατείας, όπως καυτή φασολάδα, φρέσκια σαρδέλα, που επιτόπου θα ψήνεται στα κάρβουνα, κρασί χύμα. Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του συμβουλεύει τους διαδηλωτές: «Ντυθείτε καλά! Πάρτε ομπρέλα και ελάτε»!

- Το δικό τους ραντεβού, στο ΧΙΛΤΟΝ, 8.30 το βράδυ, δίνουν οι οικοδόμοι για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη ολονύχτια αντιπολεμική εκδήλωση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος «για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των Ευρωπαίων, Αμερικάνων και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών».

- Στην αντιπολεμική εκδήλωση καλεί τα μέλη του και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

- Ολα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου καλεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου, να πάρουν μέρος μαζικά στην ολονύχτια διαμαρτυρία.

- Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

- Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην ολονύχτια εκδήλωση.

- Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή ολονυκτία του ΠΑΜΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία απευθύνει σε όλα τα μέλη του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης του 7ου Διαμερίσματος (Αμπελόκηποι - Γκύζη - Πολύγωνο), για την ολονύχτια αντιπολεμική συγκέντρωση, θα κάνουν προσυγκέντρωση στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 8.00 μ.μ. και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ