Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΠΑ
«Υπεράνω πάσης υποψίας» ο ύποπτος για τον άνθρακα

Επιπλέον, οι αρχές ανακοινώνουν σχέδιο εκτάκτων μέτρων «στρατιωτικού νόμου» σε περίπτωση βιοτρομοκρατικής επίθεσης με ευλογιά στις ΗΠΑ...

ΜΕΜΦΙΣ.--

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του 57χρονου καθηγητή μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Ντον Γουίλεϊ, ίσως είναι το κλειδί της υπόθεσης των επιστολών άνθρακα που ταλανίζουν από τις πέντε Οκτώβρη τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό γιατί το προφίλ του μοιάζει να ταυτίζεται με το ανάλογο που είχε δημοσιοποιήσει βδομάδες πριν το FBI σχετικά με την ταυτότητα του δράστη των «ανθρακούχων» επιστολών προς Γερουσία, υπουργεία και ΜΜΕ: «Μοναχικός», κάτοχος ντοκτορά μικροβιολογίας με πρόσβαση σε ειδικευμένα βιολογικά εργαστήρια, που ζει χρόνια στις ΗΠΑ... Το ίδιο 24ωρο, η «Ουάσιγκτον Ποστ» επανέφερε στη δημοσιότητα τα μέτρα στρατιωτικού νόμου που σχεδιάζουν να πάρουν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων και το Κέντρο Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών στην περίπτωση μιας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ με βιολογικά όπλα και δη με ευλογιά!

Ψάχνουν καθηγητή μικροβιολογίας

Απαγωγή, αυτοκτονία ή διαφυγή στο εξωτερικό; Και οι τρεις εκδοχές φαντάζουν πιθανές στους πράκτορες του FBI που ερευνούν τη μυστηριώδη περίπτωση εξαφάνισης του καθηγητή μικροβιολογίας Ντον Γουίλεϊ. Τα ίχνη του επιφανούς δρ. Γουίλεϊ, που ειδικεύεται στις έρευνες για τον «Εμπολα» και άλλους θανατηφόρους ιούς, έχουν χαθεί εδώ και 12 μέρες, αφότου παρευρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο επιστημόνων στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Σεντ Τζουντ, στο Μέμφις του Τενεσί. Οι πράκτορες του FBI παρακολουθούσαν τόσο τον δρ. Γουίλεϊ λόγω της ειδικότητάς του σε θανατηφόρους ιούς «και με δεδομένη την κατάσταση των ΗΠΑ, από τις 11 Σεπτέμβρη και έπειτα» αλλά και έναν άλλο, Χιλιανό επιστήμονα, που συμμετείχε σε συνέδριο επιστημόνων στην ίδια κλινική Σεντ Τζουντ, τον παιδίατρο Αντόνιο Μπάνιφ, οποίος είχε λάβει επιστολή με άνθρακα πριν δύο βδομάδες σε κλινική που διατηρούσε στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Ερωτηθείς εάν οι περιπτώσεις των δύο επιστημόνων, που έχουν ως συνδετικό κρίκο την κλινική Σεντ Τζουντ, σχετίζονται μεταξύ τους ή ενέχονται στις υποθέσεις αποστολής επιστολών με άνθρακα, ο εκπρόσωπος του FBI, Τζορτζ Μπολντς, αρκέστηκε να δηλώσει: «Τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας».

Στρατιωτικός νόμος σε περίπτωση... ευλογιάς!

Μέτρα στρατιωτικού νόμου σχεδιάζουν να πάρουν οι αρχές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών σε περίπτωση βιοτρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ με ευλογιά. Οπως αποκαλύπτει χτεσινό σχετικό ρεπορτάζ της «Ουάσιγκτον Ποστ», οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να λάβουν μία σειρά «δραστικών μέτρων στρατιωτικού νόμου, μεταξύ των οποίων απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, απαγόρευση κυκλοφορίας μέσων μαζικής μεταφοράς και επιβολή καθεστώτος καραντίνας σε πολυπληθείς περιοχές ακόμη και ολόκληρες πόλεις»!

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται σε προσχέδιο εκτάκτων μέτρων που παρουσίασε προχτές στέλεχος του Κέντρου Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών στην Ατλάντα, ήδη έχει γίνει έκκληση σε γιατρούς, υγειονομικές και άλλες δημόσιες αρχές να είναι σε κατάσταση επαγρύπνησης προκειμένου να ανιχνεύσουν και να αναφέρουν άμεσα κρούσμα της ταχύτατα μεταδιδόμενης ασθένειας, της ευλογιάς, η οποία θεωρητικά έχει εξαλειφθεί από προσώπου γης από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Σημαντικό μέρος των μέτρων που αναφέρει το «προσχέδιο» που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών, είναι πανομοιότυπο με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που είχαν φτιάξει οι αρχές των ΗΠΑ το 1972 για την αντιμετώπιση επιδημίας ευλογιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ