Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της 21ης Διεθνούς Συνάντησης

Ξεκινά σήμερα, 18 Οκτώβρη, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2019 η 21η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που για πρώτη φορά στα χρονικά συνδιοργανώνεται από δύο ΚΚ και συγκεκριμένα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με θέμα «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται!».

Οι εργασίες της 21ης Διεθνούς Συνάντησης θα ανοίξουν με τις εισηγήσεις του Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, και του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Συνάντηση συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στην 21η Διεθνή Συνάντηση, που διεξάγεται σε σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 70 Κομμουνιστικά Κόμματα από 60 χώρες του κόσμου.

Χτες, σε συνεδριακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που εξέτασε και έκλεισε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την διεξαγωγή της Συνάντησης που ξεκινά σήμερα.

Θερμή υποδοχή του Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚ Τουρκίας

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας
Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας
Στο μεταξύ, θερμή υποδοχή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, επιφύλαξε χτες στο Τσεσμέ της Τουρκίας αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της Κεμάλ Οκουγιάν.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έφτασε στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης στο Τσεσμέ από τη Χίο. Ομάδα συντρόφων από την Οργάνωση της Σμύρνης καλωσόρισε τον Δημήτρη Κουτσούμπα έξω από το λιμάνι με ένα συμβολικό πανό με τα εμβλήματα των δύο αδελφών κομμάτων και το «σύντροφοι και συντρόφισσες καλώς ήρθατε» γραμμένο σε Ελληνικά και Τουρκικά, πριν την αναχώρηση για το χώρο όπου πραγματοποιείται σήμερα η 21η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Στο λιμάνι του Τσεσμέ βρέθηκε και η πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια.


Ο Κ. Οκουγιάν και ο Δ. Κουτσούμπας με την πρόξενο της Ελλάδας Αργυρώ Παπούλια και τους Γ. Μαρίνο, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Αγλαΐα Κυρίτση
Ο Κ. Οκουγιάν και ο Δ. Κουτσούμπας με την πρόξενο της Ελλάδας Αργυρώ Παπούλια και τους Γ. Μαρίνο, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Αγλαΐα Κυρίτση

Από την υποδοχή του Δ. Κουτσούμπα στο Τσεσμέ
Από την υποδοχή του Δ. Κουτσούμπα στο Τσεσμέ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ