Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΙΠΡΑΣ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Στις Βρυξέλλες για τα «θέλω» της αστικής τάξης

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν, για τη λεγόμενη προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ - PES), και οι Αλ. Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, διεκδικώντας ο καθένας για το χώρο του το ρόλο του βασικού εκπροσώπου της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

«Χτίζουμε γέφυρες με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις για κοινό μέτωπο απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, αναφορικά με τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ - Μαρία Σασόλι, και με τους προέδρους των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων. Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον επικεφαλής του PES, Σεργκέι Στάνιτσεφ, και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Καθώς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, εξετάζει και την ευρωενωσιακή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν τα συγχαρητήρια των επιτελείων της ΕΕ για την ευρωατλαντική Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε παρεμβάσεις της στην προσύνοδο ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει και να υλοποιήσει συγκεκριμένες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας «ξεκινώντας από την καθαρή απόφαση για εμπάργκο όπλων», ενώ για το Προσφυγικό ζήτησε «άμεση ενίσχυση της συνοριοφυλακής», αλλά και να αλλάξει η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας ώστε οι «επιστροφές» των μεταναστών να ισχύουν και για όσους μεταφέρονται στην ενδοχώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ