Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηξεις - αφήξεις κι άλλα αντ' άλλων από τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης

Eurokinissi

Με τις απολογίες των πρώην χρυσαυγιτών βουλευτών Αρτ. Ματθαιόπουλου και Δημ. Κουκούτση, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δήλωσή του, το 2007 και παραμένει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Σε χαρακτηριστικό βίντεο που έχει προβληθεί στο δικαστήριο, εμφανίζεται να πανηγυρίζει για «κυνήγι» αναρχικών σε εκδήλωση ΤΟ της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, δίπλα στον Λαγό, τον Παναγιώταρο κ.λπ. Το δικαστήριο έχει ήδη αναγνώσει κάποια από τα «τραγούδια» του συγκροτήματός του («Πογκρόμ») με τίτλους όπως «Μίλα ελληνικά ή Ψόφα» και «Αουσβιτς» («Γ...ώ τον Βίζενταλ, γ...ώ την Αννα Φρανκ, γα...ται κι όλη η φυλή του Αβραάμ, Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω, αχ, το Αουσβιτς πόσο το αγαπάω!...»). Ο ίδιος εμφανίζεται επίσης σε αποκαλυπτικό βίντεο με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο, αλλά και σύσσωμο τον ηγετικό πυρήνα (Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή κ.ά.) σε «συναυλία» στην Αθήνα (30/1/2005) με ναζιστικές σημαίες, αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Για τα παραπάνω «τραγούδια» στην απολογία του ακολούθησε «γραμμή» Κασιδιάρη, λέγοντας: «Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τραγούδια. Αν τραγουδάω και αν διασκεδάζω, είναι δικό μου θέμα...» κ.λπ. Οσο για το αποκαλυπτικό βίντεο σε «συναυλία», που επιβεβαιώνει επί της ουσίας τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, παραδέχθηκε σε σχετική ερώτηση πως έχει πάει σε πολλές τέτοιες συναυλίες (!) και είπε ότι δεν θυμάται τη συγκεκριμένη. Οταν του επισημάνθηκε από το δικαστήριο το ιδιαίτερο περιβάλλον και στοιχεία, ομολόγησε ότι έχει πάει σε αμέτρητες με τέτοια χαρακτηριστικά... Και ο Ματθαιόπουλος ανέφερε στην απολογία του πως δήθεν «δεν γνωρίζω καν ποιες είναι οι πράξεις που μου αποδίδονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω χρυσαυγίτης μαζί με τους χρυσαυγίτες Αντ. Γρέγο και Πολ. Ζησιμόπουλο είχαν το θράσος να ασκήσουν αγωγή κατά του πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, που τους αποκάλεσε νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών.

Νωρίτερα απολογήθηκε ο Δ. Κουκούτσης, πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Καλαμάτας, που έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Σήμερα συνεργάζεται (έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος) με τη δημοτική αρχή στην Καλαμάτα (βλ. σχετικό θέμα). «Στη ΝΔ ήμουν πάντα ο ακροδεξιός και στη ΧΑ ο Νεοδημοκράτης», ανέφερε χαρακτηριστικά χτες στο δικαστήριο...

Ο εν λόγω είχε ομολογήσει με περηφάνια τη στρατιωτική δομή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Το σχετικό ντοκουμέντο έχει προβληθεί στο δικαστήριο. Και αυτός προσπάθησε να συγκαλύψει τη δολοφονία Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια». Σύμφωνα με μαρτυρία, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (2013) Ευρώτα Λακωνίας για τη βελτίωση του εργασιακού χώρου Ρομά και μεταναστών, εισέβαλε τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση. Μάλιστα, είχαν αφαιρέσει το λόγο από δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ γιατί εξέφραζε τη στήριξή της στους μετανάστες και τους Ρομά. Η ...πρόταση του χρυσαυγίτη Κουκούτση για τους Ρομά που ζουν πάρα πολλά χρόνια στη Σκάλα Λακωνίας, ήταν να τους εκδιώξουν από την περιοχή και να τους γκρεμίσουν τα σπίτια. Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής και επιστημονικός συνεργάτης της, ο δικηγόρος Ηλ. Σταύρου, είχε καταθέσει ότι δέχτηκε απειλές από στελέχη της οργάνωσης, μεταξύ αυτών από Κουκούτση - Ματθαιόπουλο, όταν θέλησε να φύγει το 2013. Ο Κουκούτσης έχει καταδικαστεί επίσης τελεσίδικα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας Π. Κωνσταντίνου.

Στην απολογία του χτες, ανέφερε σε σχετική ερώτηση για τους λόγους που αποχώρησε από τη ΧΑ το 2017 τον «παλαιοκομματισμό» και όχι τη δολοφονία Φύσσα ή προηγούμενες εγκληματικές πράξεις. «Δηλαδή να επηρεάσει την απόφασή μου να φύγω η δολοφονία Φύσσα; (...) Οχι, δεν έπαιξε ρόλο», απάντησε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, νωρίτερα ανέφερε πως δεν έχει «συνειδητοποιήσει ακόμα» για τι κατηγορείται. Οσον αφορά τα παραπάνω περί στρατιωτικής δομής της Χρυσής Αυγής, «θυμήθηκε» ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είχε καμιά δομή», είχε όμως «περιφρούρηση» (!). «Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Αν είχε τη στοιχειώδη οργάνωση, δεν θα κατέρρεε», ανέφερε, ενώ προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, είπε: «Δεν είναι λογικό κάποια στιγμή να υπερασπιστείς τα γυναικόπαιδα; Να έχεις περιφρούρηση;...».

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ισχυρίστηκε και αυτός ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ και όταν επικοινώνησε με τα κεντρικά της οργάνωσης, του δήλωσαν άγνοια. Ο Κουκούτσης έπλεξε ξανά το εγκώμιο του Ι. Λαγού, ενώ και στο παρελθόν είχε επαινέσει το τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις του για «τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα της ΤΟ Νίκαιας», παρέπεμψε στη μαζικότητα των ανθρώπων, «εννοούσα τη μαζική συμμετοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ