Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... γκαντέμικα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ οι δυστυχείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν την αντιπολιτευτική τους τακτική όπως την έχουν σχεδιάσει κι όλο κάτι τους τη χαλάει. Σκάνδαλα, σκανδαλολογία και υπουργούς, για να τους επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες, θέλουν οι άνθρωποι και όλο κάτι προκύπτει.

Βέβαια, όχι πως δεν υπάρχουν σκάνδαλα και συλλογικές ή προσωπικές ευθύνες σε υπουργούς. Από τέτοια μπόλικα, να εξηγούμαστε. Για τη ΔΕΚΑ, π.χ., και όλη αυτήν την ιστορία του Χρηματιστηρίου, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά. Αλλωστε, ΠΑΣΟΚ είναι αυτό και η ύπαρξή του, σύμφυτη με τέτοιες καταστάσεις.

Τους ήρθε, λοιπόν, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν (και όπου αλλού πάει) το Σεπτέμβρη και τους χάλασε τη φιέστα που ετοίμαζαν. Τώρα έχουμε τα προβλήματα των αγροτών με τις επιδοτήσεις της Κοινότητας. Ολα όσα, δηλαδή, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να συμφωνούν με τον Σημίτη. Αγανάκτησαν, και με το δίκιο τους, οι νεοδημοκράτες.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στο μεταξύ έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους χτες. Πέταξαν φορτίο «ανθρωπιστικής βοήθειας» πάνω σε ένα σπίτι στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια γυναίκα και ένα παιδί.

Δε γίνεται. Αυτοί ακόμα και τις κουβέρτες και το φαγητό, που περιείχε το δέμα, τα μετατρέπουν σε φονικό όπλο. Φαίνεται πως είναι θέμα ...διάθεσης. Μετά, βέβαια, δήλωσαν ότι ...πολύ λυπηθήκανε, κλπ., κλπ. Δε διευκρίνισαν, όμως, για τις κουβέρτες και το φαγητό τα έλεγαν ή για τα άτυχα θύματα..;

Σιγά μην τους πάρουν και τα κλάματα. Με τόσους άμαχους που έχουν εν ψυχρώ εκτελέσει, ένας πάνω - ένας κάτω δε χαλάει η συνταγή.

ΠΡΩΤΟΥ μας εξηγήσουν οι υπεύθυνοι ειδησεογραφίας των καναλιών, για τρίτη συνεχή μέρα, τον ψυχισμό και τα βαθύτερα αίτια της συμπεριφοράς του Κώστα Πάσσαρη, δεν κάνουν έναν κόπο να πάνε κι αυτοί για μια εξέταση; Καλό θα τους κάνει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ