Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Επιχείρηση: σκεπτόμενα περίστροφα»

Η στήλη δημοσιεύει σήμερα ένα «άκρως απόρρητο» έγγραφο της διεύθυνσης της γνωστής, τηλεοπτικά, υπηρεσίας «Χ - Files» (Φάκελοι Χ) του FBI, προς τους δαιμόνιους πράκτορές της, Μόλντερ και Σκάλι, που αφορά τη χώρα μας! Για όσους δε γνωρίζουν αυτήν την υπηρεσία, τους ενημερώνουμε, ότι ασχολείται με «παραφυσικά» και άλλα «μυστηριώδη» γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κυρίως στις ΗΠΑ (πού αλλού θα μπορούσαν άλλωστε), για τα οποία καλούνται να επιληφθούν οι συγκεκριμένοι πράκτορες. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να σας δώσουν («μυστικά» πάντα) οι φίλοι σας που ασχολούνται με το σχετικό λογοτεχνικό και τηλεοπτικό είδος. Η επιστολή έχει ως εξής (αριθμοί πρωτοκόλλου, ημερομηνίες και άλλα σχετικά, είναι στη διάθεση της στήλης):

«Προς του Ειδικούς Πράκτορες Μόλντερ και Σκάλι.

Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα (ευρωπαϊκή χώρα - λιμάνι του ένδοξου 6ου Στόλου μας στη βαλκανική χερσόνησο, για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στην υπηρεσία του "Νάσιοναλ Τζεογκράφικ") παρατηρείται έξαρση παραφυσικών φαινομένων στους κόλπους της Αστυνομίας, τα οποία, παρά τη φαινομενική τους φυσιολογικότητα, τα διαβαθμίσαμε ως ανεξήγητα, διότι εκεί ακόμη δεν υπάρχει η τυπική νομιμοποίηση του δικού μας εσωτερικού κατασταλτικού οργανισμού "Πρώτα πυροβολούμε και μετά ερωτούμε".

Στα εγχώρια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και στις σχετικές εξηγήσεις "κύκλων" της ΕΛ.ΑΣ, τα φαινόμενα αυτά αναφέρονται ως "εκπυρσοκροτήσεις" των αστυνομικών περιστρόφων, έκφραση η οποία, όπως γνωρίζετε κι εσείς από την εμπειρία σας, παραπέμπει στην "εξήγηση" ότι τα εν λόγω περίστροφα "εκπυρσοκροτούν" μόνα τους. Λόγω ακριβώς της φύσης του προβλήματος, δηλαδή της "ικανότητας" των περιστρόφων των Ελλήνων αστυνομικών, να "αναλαμβάνουν" κατασταλτικές "πρωτοβουλίες" αφήνοντας, συνήθως, πίσω τους απώλειες, η πρεσβεία μας στην Ελλάδα απηύθυνε έκκληση στην υπηρεσία μας να αναλάβει τη σχετική έρευνα. Αν εξακριβωθεί πως δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω εκτός της αυτόβουλης εφαρμογής του δικού μας κατασταλτικού δόγματος, τότε θα προχωρήσουμε, μέσω της διπλωματικής οδού πλέον, στη βοήθεια προς τις ελληνικές αρχές, να ενστερνιστούν το εν λόγω δόγμα και τυπικά.

Προς βοήθειάν σας ενημερώνουμε, πως οι απώλειες από την πρόσφατη έξαρση του φαινομένου, προέρχονται από κύκλους των αλλοδαπών ή των μειονοτήτων, αλλά στο παρελθόν έχουμε και παραδείγματα με απώλειες χωρίς φυλετική διάκριση. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι, επίσης λόγω της φύσης του φαινομένου, οι αστυνομικοί που είχαν τα "σκεπτόμενα" περίστροφα, εντέλει, δε διώκονται. Από την τελευταία φράση προκύπτει και η κωδική ονομασία της επιχείρησης, η οποία στο εξής θα αναφέρεται ως "Επιχείρηση: σκεπτόμενα περίστροφα".

Στο φάκελο που επισυνάπτεται, περιέχονται τα αεροπορικά σας εισιτήρια (μην ανησυχείτε, όχι με την "Αμέρικαν Αιρλάινς") και όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Ο διευθυντής των "Χ - Files", Σκίνερ.

PS: Επειδή η Ελλάδα είναι γνωστή για τη μυθολογία της (για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους σεναριογράφους των τηλεοπτικών μας σειρών "Ζίνα" και "Ηρακλής") οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σάς φανεί ύποπτη για διαβάθμιση ως παραφυσικό φαινόμενο (όπως π.χ. εγκαίνια έργων που βρίσκονται ακόμη σε μακέτες), δεν πρέπει να σας καθυστερήσει».


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«SYRIANA» (2006-03-12 00:00:00.0)
Το μήνυμα (2005-09-22 00:00:00.0)
Τα... τρομοκρατημένα (2004-05-19 00:00:00.0)
Αμφίβολης σκοπιμότητας απόφαση του ΕΣΡ (2003-11-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-10-18 00:00:00.0)
ΤΗΛΕΠΑΘΗ (2001-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ