Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... τρομοκρατημένα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, θα είναι ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά για ποιους; Σίγουρα όχι για τους κατοίκους αυτής της χώρας, όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μας συλλαμβάνουν «σεκιουριτάδες» στους σταθμούς του μετρό.

Οταν καθημερινά στους δρόμους βλέπουμε «μικρά» περιστατικά αστυνομοκρατίας, καταστολής, προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και περιφρόνησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων από όλων των ειδών τις δυνάμεις καταστολής που κυκλοφορούν.

Και δεν είναι λίγες. Αστυνομία, ιδιωτικές εταιρίες, ειδικοί φρουροί, δημοτική αστυνομία, συνοριοφύλακες, πράκτορες και κάθε λογής μυστικοί. Προσθέστε σε αυτούς και τον στρατό ελληνικής και αλλοδαπής εθνικότητας που θα «ξαμοληθεί» σε μερικούς μήνες και έχετε πλήρη την εικόνα.

ΟΥΤΕ ΚΑΙ αυτή τη χρονιά έλειψαν βέβαια τα φαινόμενα υστερίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Κατά τα άλλα άπαντες κόπτονται για την καλή ψυχική υγεία των μαθητών.

Τα «γιατί» της ανεργίας των νέων και των αδιεξόδων του εκπαιδευτικού συστήματος πέρασαν όπως πάντα στα ψιλά και οι Ελληνες έφηβοι πρωταγωνίστησαν εκ νέου άθελά τους σε ένα τεράστιο και κερδοφόρο τηλεοπτικό σόου.

ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ανησυχούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βλέποντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου; Σίγουρα όχι για το πόσο πληρώνουν οι καταναλωτές. Προφανώς για τα γνωστά «μεγέθη», που δε θα τους βγουν όπως και όσο υπολόγιζαν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εμείς κατά τα αλλά μπορούμε να χαιρόμαστε την «ελεύθερη αγορά» τους. Διαθέτουμε τη μέγιστη ελευθερία να πληρώνουμε ολοένα και περισσότερο και θέλουμε δε θέλουμε θα την εκμεταλλευτούμε...

ΩΣΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ οργανώσεις αναζητά ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα και τη Ράφα. Παρεμπιπτόντως, στο μεταξύ γκρεμίζει οποιοδήποτε σπίτι Παλαιστίνιου βρει στο δρόμο του...

Ισως να έπρεπε να πει κάτι γι' όλα αυτά ο Κόφι Ανάν - εκτός από τη γνωστή αναφορά του, ότι φταίνε και οι δυο πλευρές - όμως ήταν απασχολημένος να αναλύει το Κυπριακό με τον Ελληνα πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ