Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ: Ο ΗΠΑ... λληλάκος αποθρασύνεται!

Πριν λίγες μέρες το κόμμα του θράσους που λέγεται ΠΑΣΟΚ, τόλμησε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ζητά τον τερματισμό της «κατοχής» (!), όπως αναφέρει, του Ιράκ!

*

Τώρα, δηλαδή, που το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση, άρχισε να ...αντιπολιτεύεται τον - μόλις προ ολίγων μηνών - κυβερνητικό εαυτό του! Το κόμμα του οποίου προεδρεύει ο «πολύ καλός φίλος» του Πάουελ και της Ολμπράιτ, καμώνεται - ελέω και ευρωεκλογών - την επιστροφή του στον «αντιαμερικανισμό» του «ζιβάγκο». Αλλά τώρα σε πιο «λάιτ» εκδοχή. Την εκδοχή του τζόκινγκ...

*

Επειδή ορισμένοι τζογάρουν πάνω στην έλλειψη μνήμης των μαζών, θα υπενθυμίσουμε ένα από τα πολλά κατορθώματα αυτού του κόμματος. Ηταν, λοιπόν, η «Καθημερινή» που στις 18/5/2003 αποκάλυψε ένα «non paper» του ΠΑΣΟΚ προς το ΝΑΤΟ, όπου η τότε κυβέρνηση παρακαλούσε (στην κυριολεξία!) το ΝΑΤΟ να διατηρήσει τα στρατηγεία του στο ελληνικό έδαφος. Για να ενδώσει δε το ΝΑΤΟ στα παρακάλια, το ΠΑΣΟΚ επεκαλείτο ως απόδειξη την επιτέλεση του «συμμαχικού» του χρέους προς τους δολοφόνους του ιρακινού λαού,

«την ισχυρή υποστήριξη από την Ελλάδα όλων των επιχειρήσεων που ανελήφθησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, και ειδικότερα, σε πρακτικούς όρους, την άνευ όρων χρησιμοποίηση της ναυτικής βάσης της Σούδας, καθώς και άλλων βασικών εγκαταστάσεων, παράλληλα με το δικαίωμα ελεύθερων υπερπτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο»!

Αυτά ομολογούσαν εις άπταιστον «ραγιαδικήν» οι ...σοσιαλιστές κύριοι του ΠΑΣΟΚ! Με άλλα λόγια, έφταναν να «γλείφουν» γλοιωδέστατα το ΝΑΤΟ για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ελληνική επικράτεια σαν ξέφραγο αμπέλι! Και για να το πετύχουν επικαλούνταν σαν «προσόν» τους την «άνευ όρων» (!) εθελοδουλία τους και την κατ' εξακολούθηση συνενοχή τους στα εγκλήματα των Αμερικανών!

*

Τόσο γλοιώδης, δε, ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ, και τόσο συνένοχη η κυβέρνηση Σημίτη - Παπανδρέου στο μακελειό κατά του Ιράκ, που στέλεχος των Αμερικανών στο ΝΑΤΟ ανέφερε τότε προς το συντάκτη της εφημερίδας, με αφορμή τη Σούδα:

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε καταλάβει πόσο πολύ βοηθήσατε στον πόλεμο του Ιράκ. Μακάρι να έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα δρα έτσι, χωρίς να θέλει να το κρύβει από την κοινή γνώμη της»!

Αυτό είναι το κόμμα που τώρα μιλά για «κατοχή» στο Ιράκ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ