Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΗ πίσω από τα καύσιμα

Τα αμύθητα κέρδη, τα οποία τσεπώνουν κάθε χρόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν κουμάντο στο κύκλωμα των πετρελαιοειδών, είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα πανάκριβα καύσιμα. Απλές αριθμητικές πράξεις αποδεικνύουν ότι τη στιγμή που εκατομμύρια εργαζόμενοι τραβάνε τα πάνδεινα για να τα φέρουν βόλτα, τα δύο διυλιστήρια που αλωνίζουν το χώρο (ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), αυξάνουν κάθε χρόνο τα υπερκέρδη τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, τα καθαρά κέρδη τους αυξήθηκαν 141,4%, ενώ τα μεικτά έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που σχεδόν αντιστοιχεί στις ετήσιες αποδοχές των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Στο μεταξύ οργή και αγανάχτηση προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζει στην ουσία τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των διαφόρων επιχειρηματικών ομάδων, συνεχίζοντας την τακτική των προκατόχων της, με συνέπεια τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο κύμα ακρίβειας έκαναν χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης εκπρόσωποι συνδικάτων και άλλων εργατικών και συνταξιουχικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17,    25

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ