Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία για το πιο πλατύ άνοιγμα στο λαό του νομού

Σε πολιτική γιορτή εξελίχθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ

Motion Team

Απέναντι στην ΕΕ των μονοπωλίων, οι λαοί μπορούν να αντισταθούν. Να ορθώσουν την πάλη τους για την Ευρώπη της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού. Και για να ανοίξει αυτός ο δρόμος, στις 13 Ιούνη πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ. «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Ομιλίες, συνθήματα και τραγούδια. Μια πολιτική γιορτή που σάλπισε την «επίθεση» προς την τελική ευθεία στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Αυτό το χαρακτήρα πήρε η εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Και από σήμερα το κάλεσμα μεταφέρουν ακόμη πιο μαχητικά, πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά, οι εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί του Κόμματος που χτες βράδυ παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, αλλά και οι χιλιάδες άλλοι σύντροφοι, φίλοι και συναγωνιστές, που έδωσαν μαζί με τους κομμουνιστές τη μάχη των εθνικών εκλογών, που βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Από το βήμα της χτεσινής εκδήλωσης, που πήρε χαρακτήρα πανηγυρικής έναρξης της προεκλογικής δουλιάς, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Δρούτσας, Στέλιος Βαλανάς και Γιάννης Ζιώγας περιέγραψαν το δραματικό παρόν που βιώνει ο λαός της χώρας μας και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, καθώς και το δρόμο για το μέλλον, με τους λαούς πρωταγωνιστές των εξελίξεων, νικητές της ανειρήνευτης ταξικής πάλης.

«Συνομίλησαν» με τους εργαζόμενους και τους νεολαίους και μέσα από την εναλλαγή λόγων και συνθημάτων αναδείχτηκε το πάθος και το πείσμα με το οποίο στην πορεία προς τις εκλογές θα κορυφώνεται το πλατύ άνοιγμα προς το λαό του νομού, ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα πως η επιλογή της απειθαρχίας πρέπει να γίνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων στην πάλη τους ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρωταγωνιστής ο λαός

Από αριστερά διακρίνονται οι Κ. Δρούτσας, Στ. Βαλανάς και Γ. Ζιώγας

Motion Team

Από αριστερά διακρίνονται οι Κ. Δρούτσας, Στ. Βαλανάς και Γ. Ζιώγας
«Σ' αυτό που βιώνουμε, στην ίδια μας τη ζωή, θα είμαστε θεατές ή πρωταγωνιστές;

Οπως λέει ο ποιητής "φταίει το κακό το ριζικό μας ή ο θεός που μας μισεί"; Θα παρακολουθούμε μοιραίοι και άβουλοι αντάμα;». Ο Γιάννης Ζιώγας έθεσε τα ερωτήματα. Και αμέσως έδωσε την απάντηση: «Οσο εξαρτάται από εμάς: Μέσα από τη δράση μας, αντιστεκόμαστε στο δηλητήριο που μας σταλάζουν καθημερινά και που είναι η μοιρολατρία και η ευρωυποταγή. Εμείς στο λαό δίνουμε το αντίδοτο: Ανυπακοή, απειθαρχία, αγώνας με προοπτική.

Προβάλλουμε και παλεύουμε ολοκληρωμένα την πολιτική μας πρόταση, συγκροτούμε το ριζοσπαστικό πόλο σε εθνικό και ευρωπαϊκό πεδίο.

Στόχος μας η Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας, ενωμένη στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Το δικό μας ΝΑΙ σ' αυτή την Ευρώπη, είναι το ΟΧΙ στην ΕΕ.

Σαν το ΟΧΙ του κυπριακού λαού που αθροίζεται με τον αγώνα Ιρακινών, Παλαιστινίων, αγκάθι στα πλευρά του ιμπεριαλισμού».

Και ο Γ. Ζιώγας κατέληξε: «Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά το αύριο που δικαιούνται τα παιδιά μας. Το αύριο της αξιοπρέπειας, της δημιουργίας, του Σοσιαλισμού».

Στις επιπτώσεις από την πολιτική της ΕΕ, στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων ως απόρροια των Συνθηκών του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ και της εφαρμογής της Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης και την εισαγωγή του ευρώ, αναφέρθηκε ο Στέλιος Βαλανάς. «Η ακρίβεια και η συνακόλουθη πτώση του βιοτικού επιπέδου είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της πολιτικής που στοχεύει στην αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και τη μετακύληση στις πλάτες των εργαζόμενων των δομικών αδυναμιών του συστήματος και του κόστους αυτής της κερδοφορίας.


Motion Team

Ετσι, σ' όλη την ΕΕ συρρικνώνονται καθημερινά οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα στην πλήρη σταθερή εργασία, στη δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και ασφάλεια. Η ανεργία, η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών με τις συνεχείς αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, η διαρκής συρρίκνωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η ισοπέδωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών είναι το "ευρωπαϊκό κεκτημένο" σήμερα. Είναι η ευρωπαϊκή εκδοχή της "παγκοσμιοποίησης", όπως αυτή διαμορφώθηκε από την κυριαρχία του μονοπωλιακού κεφαλαίου σε συνθήκες περαιτέρω διεθνοποίησής του», σημείωσε ο Στ. Βαλανάς.

Και ο Κώστας Δρούτσας κατήγγειλε πως χρόνια τώρα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ στήριξαν αυτή την πολιτική, καλλιεργώντας την αυταπάτη του ευρωμονόδρομου. «Διαφωνούν λεκτικά σε αποφάσεις ενάντια στην ειρήνη και τη δημοκρατία και στην πράξη καλούν τους λαούς να πάψουν να αντιστέκονται. Ξεχνούν όμως ότι οι εξουσιαστές θορυβούνται και οπισθοχωρούν όταν συναντούν αντίσταση», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Αντίσταση, ανυπακοή, απειθαρχία είναι το σύνθημα του ΚΚΕ. Η Κίνηση Πολιτών συμφωνεί και καλεί κάθε σκεπτόμενο ενεργό πολίτη σε αντίσταση κατά της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ, σε ανυπακοή στις οδηγίες της Κομισιόν για συρρίκνωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Καλεί σε απειθαρχία στις εντολές συμμετοχής σε εγκλήματα κατά λαών, σαν κι αυτά που ζήσαμε στη γειτονιά μας, αλλά και στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη.

Να αντισταθούμε και να πάμε στις εκλογές ψηφίζοντας δαγκωτό ΚΚΕ.

Να αντιστέκεσαι σημαίνει να συμμετέχεις στο χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας. Αυτή την κοινωνία οραματιζόμαστε και επομένως επιβάλλεται και καθήκον όλων είναι όχι χαλαρά, αλλά δυναμικά και επίμονα να ταρακουνήσουμε την ελληνική κοινωνία και αυτό να εκφραστεί με την ψήφο στο ΚΚΕ».


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ