Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ε, όχι και «Ολυμπιακάρχης» ο Μπους!

Ολα τα δημοσιεύματα γύρω από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ συγκλίνουν ότι το περισσότερο που φιλοδοξεί ο Κ.Καραμανλής είναι να «αποσπάσει» μια θετική δήλωση του Μπους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

***

Κατ' αρχάς, είναι μάλλον αμφίβολη η αξία των λόγων κάποιου σαν τον Μπους. Ειδικά, μάλιστα, για θέματα που άπτονται της ασφάλειας στον πλανήτη. Ο κατ' εξοχήν παράγοντας ανασφάλειας στον κόσμο, ο πρόεδρος των «έξυπνων βομβών» και των υπανθρώπων βασανιστών, είναι ο πιο ακατάλληλος να αναγορεύεται σε παράγοντα «ασφάλειας».

***

Δεύτερον, η εξέλιξη που έχει πάρει το θέμα της ασφάλειας των Αγώνων, ούτε κατά διάνοια δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς να παίζουν ρόλο ελεγκτή σε αυτή την υπόθεση. Οι ΗΠΑ δεν είναι ελεγκτές και κριτές της ασφάλειας της Ολυμπιάδας. Είναι ελεγχόμενοι και κρινόμενοι! Από τη στιγμή που κατέστησαν την Ολυμπιάδα πεδίο απόβασης του ΝΑΤΟ, και από τη στιγμή που η δική τους εταιρία, η SAIC (αυτό το «παρακλάδι» της CIA) έχει αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων, ο Μπους δεν είναι «κριτής». Είναι υπόλογος για την ασφάλεια των Αγώνων.

Κι αυτό είναι, τελικά, που μας «τρομάζει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ