Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Μαύρο στα κόμματα που στηρίζουν τους εκμεταλλευτές μας

Σε συγκέντρωση στη Ν. Πεντέλη μίλησε χτες η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Μπορεί να μένουν περίπου 25 μέρες από τις ευρωεκλογές, αλλά είναι αρκετές για να σκεφτούμε ποιος είναι ο κερδισμένος από την πολιτική της ΕΕ, σε ποιον να δώσουμε την ψήφο μας και ποιους να μαυρίσουμε. Τα παραπάνω σημείωσε στη χτεσινή ομιλία της, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία της Ν. Πεντέλης, η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, καλώντας τον κόσμο, που άκουγε με ενδιαφέρον, να σκεφτεί ποιος πλουτίζει από την κοινή αγροτική πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, τους συνεχείς πολέμους...

«Η μερική, προσωρινή δουλιά απλώνεται σαν τον ιστό της αράχνης. Χρειαζόμαστε πολλά λεφτά πια για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, ζούμε με το φόβο μην αρρωστήσουμε γιατί τα δημόσια νοσοκομεία καταντούν φτωχοκομεία και πάλι χρειάζονται πολλά λεφτά, το ευρώ δεν κυκλοφορεί στις τσέπες μας, αλλά στα θησαυροφυλάκια της ολιγαρχίας και μας προετοιμάζουν από πάνω για νέα λαίλαπα λιτότητας». Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ που η Δ. Μανωλάκου κάλεσε να την καταδικάσουμε, να καταψηφίσουμε τους εκμεταλλευτές μας και τα κόμματα που τους στηρίζουν. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χέρι χέρι όλα αυτά τα χρόνια προωθούν αυτή την πολιτική στη χώρα μας, αλλά και στον ΣΥΝ, που από τη μια ψηφίζει πληθώρα αποφάσεων της βάσης και του οικοδομήματος της ΕΕ κι από την άλλη «διαμαρτύρεται» για τις συνέπειες των αποφάσεων που ψήφισε.

«Οταν πειθαρχεί κανείς στην ΕΕ, τότε ο αγώνας είναι μάταιος. Οταν υπακούει την ΕΕ είναι άοπλος να διεκδικήσει Παιδεία, Υγεία, Ειρήνη και οι λαοί θα ζήσουν χειρότερες μέρες, αν δε λυτρωθούν από τον ευρωμονόδρομο», τόνισε η Δ. Μανωλάκου και κάλεσε σε αντίσταση, ανυπακοή, απειθαρχία, αγώνα για την Ευρώπη της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τα μεταλλαγμένα προϊόντα, τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τους κοινοτικούς φόρους, την πολιτική της ΕΕ για τον πολιτισμό και πολλά ακόμα θέματα που προσφέρουν ισχυρά επιχειρήματα που μπορούν να γίνουν κριτήριο για να επιλέξει ο λαός την ψήφο εκείνη της προοπτικής, για να δυναμώσουν οι αγώνες του και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ