Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Με ανούσια κριτική «καμουφλάρουν» την πολιτική ταύτιση

Αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που «γεννά» την ακρίβεια και πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε χτες ότι αυτή οφείλεται στην «έλλειψη δράσης της κυβέρνησης».

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε περίτρανα, για μια ακόμα φορά, ότι το κόμμα του και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να υπηρετεί και να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, που εφάρμοσε καθόλη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας. Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική, θα περιορίσει την ...αντιπολίτευσή του στη διατύπωση φραστικών κορονών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με τους συντονιστές των θεματικών κύκλων του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στην ακρίβεια και ειδικά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά καυσίμων, κατηγόρησε την κυβέρνηση «για αδράνεια και για έλλειψη ουσιαστικής παρουσίας και παρέμβασης σε ένα θέμα, το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, αλλά και γενικότερα στην οικονομία». Η κυβέρνηση, είπε ο Γ. Παπανδρέου, αντί να δράσει, «απλώς χαρτογραφεί, στέλνει επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σκέφτεται για γενικές αλλαγές, που έχουν, όμως, μακροπρόθεσμο χαρακτήρα».

Στο ίδιο πνεύμα και ακολουθώντας την ίδια πολιτική τακτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ...προβληματισμένος για το θέμα της μείωσης των εξοπλισμών. Αφού αρχικά δήλωσε ότι ο ίδιος «έθεσε προεκλογικά το θέμα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών της Ελλάδας και της Τουρκίας», στη συνέχεια, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

Ο Γ. Παπανδρέου άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση, επειδή, όπως είπε, «αποδέσμευσε το Κυπριακό από την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και το θέμα της υφαλοκρηπίδας από τη συζήτηση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας». Η χώρα, κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «χρειάζεται συγκροτημένη πολιτική έναντι της Τουρκίας και όχι δημόσιες σχέσεις και κινήσεις που απλώς κάνουν εφέ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγια, ο οποίος προφανώς ...ξεχνώντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την τακτική των προκατόχων της, δεσμεύοντας και αυτή με τη σειρά της τα εθνικά συμφέροντα, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των συμφερόντων των ΗΠΑ, εξέφρασε την ...ελπίδα: «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ να μην αποβεί σε επίσκεψη δεσμεύσεων και υποχρεώσεων και το ισοζύγιο να είναι θετικό για τη χώρα μας».

Συντηρώντας, παράλληλα, την ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ των «μονομάχων» και με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στα εγκαίνια του κόμβου Ψυχικού στην Αθήνα, υποστήριξε ότι τίθεται «θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης από την πλευρά της κυβέρνησης», αφού, όπως είπε, «ο αρμόδιος υπουργός δεν αναφέρθηκε στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και των υπουργών της, υπονοώντας ότι τα έργα τελείωσαν μέσα σε δύο μήνες ως διά μαγείας».

Ο ίδιος έκανε, επίσης, λόγο για «επανίδρυση του κομματικού κράτους» από την κυβέρνηση, αναφερόμενος σε τοποθετήσεις προσώπων σε διευθυντικά πόστα της Θεσσαλονίκης. «Η κυβέρνηση επιδεικνύει πρώιμη αλαζονεία και αυτό δεν είναι θετικό δείγμα γραφής».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έως το τέλος της βδομάδας θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ από τον Γ. Παπανδρέου. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές Ευάγ. Βενιζέλος δήλωσε χτες: «Το ζήτημα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές το χειρίζεται στη φάση αυτή ο πρόεδρος του κινήματος και περιμένω και εγώ, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με αγωνία θα έλεγα, τη μορφή που θα έχει το ψηφοδέλτιό μας» και να δίνει, πρόσθεσε, «μια απάντηση σε αυτό που θέλει ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ, δυο μήνες μετά την ήττα μας στις εκλογές του Μαρτίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ