Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
«Είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια»

Πρόγευση για το είδος της «δήλωσης εμπιστοσύνης» που αναμένεται να κάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, έδωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανταμ Ερελι, ουσιαστικά μετέθεσε αποκλειστικά στις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης την ευθύνη της ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά το «πάνω χέρι». Η «γραμμή» της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις, διαμορφώνεται περίπου ως εξής: «Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν ξέρει αν οι αγώνες θα είναι ασφαλείς»!

«Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε ό,τι αφορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να διοργανώσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρει», τόνισε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπληρώνοντας ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμβάλουν στο βαθμό που μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στην ικανότητα της Ελλάδας να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι, άλλωστε, που οι ελληνικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να πράξουν». Κληθείς να σχολιάσει περιστατικά που αφορούν την ασφάλεια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο κ. Ερελι παρέπεμψε για σχολιασμό στις ελληνικές αρχές ασφαλείας. Ταυτόχρονα, απαντώντας σε ερώτηση για τις δραστηριότητες του Τ. Μίλερ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης Μπους στον πρέσβη της χώρας στην Αθήνα, για τον οποίο τόνισε ότι έχει ένα βεβαρημένο πρόγραμμα το οποίο καλύπτει και το θέμα της ασφάλειας των Αγώνων. «Εργαζόμαστε με την Ελλάδα για να διασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες» σημείωσε ο κ. Ερελι και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι πολύ απασχολημένος.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την κριτική που ασκείται στην Ελλάδα από αμερικανικές εφημερίδες στο θέμα της ασφάλειας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε απρόθυμος να εισέλθει «σε μια αντιπαράθεση για τον τρόπο που καλύπτουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νόμιμα έδωσαν τα χρήματα, λένε οι Αμερικανοί(2004-11-03 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η άσκηση Ολυμπιακής ασφάλειας(2004-05-18 00:00:00.0)
«θα παλέψουμε και θα νικήσουμε»!(2004-01-08 00:00:00.0)
Σε ασφυκτική ...«προστασία»(2003-11-02 00:00:00.0)
Το πρωτοπαλίκαρο της CIA...(2003-10-02 00:00:00.0)
Συνεργαζόμαστε πλήρως με την Ελλάδα για την τρομοκρατία(2003-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ