Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Σε αναζήτηση επικεφαλής για το ευρωψηφοδέλτιο

Μπορεί το ευρωψηφοδέλτιο και η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΝ να ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την ηγεσία του να αναλώνεται σε αναζήτηση προσωπικότητας διατεθειμένης να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Οι σχετικές επαφές πραγματοποιούνται με απόλυτη μυστικότητα, καθώς η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί να «κάψει» προτάσεις όπως πρόσφατα συνέβη με αυτή για τον Γ. Βότση. Επιλογή της άλλωστε είναι και οι χαμηλοί τόνοι προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαιωμένη από τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται η τάση «Ανανεωτική Συσπείρωση» του Συνασπισμού, η οποία σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως η διάλυσή του ήταν αναμενόμενη λόγω των εγγενών αντιφάσεων του εγχειρήματος. Εκτιμά ακόμη πως «προϋπόθεση για εκλογική συνεργασία ή πολιτική συμμαχία είναι η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση σε προγραμματική βάση, προϋπόθεση που δεν υπήρξε σε όλη τη διαδικασία συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του σχήματος μέσα από τις αντιφάσεις του».

Στο μεταξύ και η ΚΕΔΑ με ανακοίνωσή της χτες δηλώνει πως γενικότεροι πολιτικοί λόγοι αλλά και ορατές πολιτικές σκοπιμότητες δεν επέτρεψαν ένα γόνιμο διάλογο για τη διαμόρφωση ενός ελάχιστου πολιτικού πλαισίου, ενώ επιρρίπτει τις ευθύνες για τη διαμόρφωση μιας νοσηρής κατάστασης στην ηγεσία του Συνασπισμού. Δηλώνει ακόμα πως η ίδια δε θα συμμετάσχει σε κανένα εκλογικό συνδυασμό, ενώ σχετικά με το θέμα της ψήφου ότι θα αποφασίσει στην πορεία. Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί πως παρ' όλα όσα μεσολάβησαν επιμένει σε συναινετικούς τόνους και απευθύνει έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε ό,τι την αφορά θα συνεχίσει τις προσπάθειες συνεργασίας με τον ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ