Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Μεθαύριο η απεργία για την Κοινωνική Ασφάλιση

Η νέα «μεταρρύθμιση» αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μετατρέπει τη δημόσια σύνταξη σε πενιχρό επίδομα

Η αντιπροσωπεία του ΕΚ Μασσαλίας μαζί με τον γγ της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκο, και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο
Η αντιπροσωπεία του ΕΚ Μασσαλίας μαζί με τον γγ της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκο, και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο
«Κυβέρνηση και εργοδοσία διαλύουν τις συντάξεις μας, τις θέσεις εργασίας μας, τα εργοστάσιά μας, τις δημόσιες υπηρεσίες, την Κοινωνική μας Ασφάλιση. Να τους σταματήσουμε!».

Τα παραπάνω σημειώνει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, μπροστά στην πανεθνική 24ωρη απεργία που οργανώνεται την Πέμπτη σε όλη τη Γαλλία, ενάντια στις νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση τις οποίες επιταχύνει η κυβέρνηση Μακρόν. Σημειωτέον, αντιπροσωπεία του ΕΚ Μασσαλίας συμμετείχε στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα, μαζί με τον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Γ. Μαυρίκο.

Στην απεργία καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις από δεκάδες κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την επιτυχίας της βρίσκονται και άλλες οργανώσεις που, όπως και το ΕΚ Μασσαλίας, συσπειρώνονται γύρω από την ταξικά προσανατολισμένη ΠΣΟ.

Η νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει τον ίδιο τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με απώτερο στόχο - όπως σε όλη την ΕΕ - τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση. Με την καθιέρωση ενός συστήματος συγκέντρωσης μορίων, το νέο σύστημα αυξάνει τα χρόνια εργασίας που θα χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος, θεσπίζει «ποινές» για όσους θα ζητούν συνταξιοδότηση πριν από τα 64 χρόνια (που θα αποτελούν στο εξής τη «βασική ηλικία» συνταξιοδότησης) κ.λπ. Συνολικά προωθεί μια σειρά αλλαγών μέσα από τις οποίες η σύνταξη που θα χορηγεί το κράτος μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα πενιχρό επίδομα και από κει και πέρα στόχος είναι να «ανθίσουν» τα λεγόμενα επαγγελματικά ταμεία, στα οποία δεν συμμετέχει καθόλου το κράτος και των οποίων οι παροχές είναι συνάρτηση του τζογαρίσματος των εισφορών, και ο αμιγώς ιδιωτικός τομέας της Ασφάλισης.

Στη Μασσαλία η απεργιακή συγκέντρωση της 5ης Δεκέμβρη έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στο παλιό λιμάνι. Το ΕΚ έχει ήδη προγραμματίσει συγκέντρωση και νέα κινητοποίηση και στις 7 Δεκέμβρη, στο σταθμό «Σαν Μισέλ» της Μασσαλίας. Επίσης, και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την Ασφάλιση ετοιμάζουν, τέλος, φοιτητικές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ