Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προεκλογική εκστρατεία με «αντιτρομοκρατικό» φόντο

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τις μνήμες της επίθεσης με μαχαίρι, το βράδυ της Παρασκευής, από τον 28χρονο Πακιστανό Ουσμάν Καν σε γέφυρα του Λονδίνου σκοτώνοντας δύο διερχόμενους περαστικούς, ηλικίας 23 και 25 ετών, ξύπνησε αργά χτες το απόγευμα η είδηση πως έπεσε αυτοκίνητο ορμητικά πάνω σε μαθητές την ώρα που σχολούσαν από το Γυμνάσιο Ντέμπτεν Παρκ της πόλης Λόουτον του Εσεξ.

Η πρόσκρουση του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσε το θάνατο σε 12χρονο μαθητή και τον τραυματισμό άλλων 4. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό, που έως το βράδυ δεν το χαρακτήριζαν.

Τα συμβάντα σημειώνονται στο κορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκέμβρη. Ωστόσο, τα δύο γεγονότα έριξαν νέο λάδι στη φωτιά στην προεκλογική εκστρατεία καθώς αναζητήθηκαν ευθύνες κυρίως από τον πρωθυπουργό των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον, για το γεγονός ότι ο δράστης των επιθέσεων στη γέφυρα είχε αφεθεί πολύ νωρίτερα ελεύθερος μολονότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 16ετή φυλάκιση. Η διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό Τζόνσον και τον σοσιαλδημοκράτη ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, φάνηκε, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, να μειώνεται στις 9 ποσοστιαίες μονάδες, 42% έναντι 33%, και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο 11%, ενώ το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ έχει 3%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ