Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Επίσκεψη του ΥΠΕΞ του Ομάν

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Ο υπουργός Εξωτερικών του σουλτανάτου του Ομάν, Γιουσούφ μπιν Αλάουι, μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, την περασμένη βδομάδα, βρέθηκε στην Τεχεράνη και συνάντησε τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Το αν οι κινήσεις του Ομάν έχουν ρόλο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν μένει να φανεί.

Ο Ζαρίφ, από την πλευρά του, μίλησε ιδιαίτερα για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στον Περσικό Κόλπο αναφερόμενος στην πρόσφατη σχετική πρωτοβουλία της ιρανικής κυβέρνησης που αφορά τις σχέσεις της χώρας του με χώρες του Κόλπου.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση των δύο υπουργών, που είναι η δεύτερη που γίνεται στην Τεχεράνη από τον περασμένο Ιούλη, πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με κεντρικό θέμα τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή των δύο χωρών στην ευρύτερη περιοχή, το Ιράν. Χώρα που ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν απειλήσει, εμμέσως πλην σαφώς, με επέμβαση ή άλλες επιχειρήσεις, πέρα από τις πολύ σκληρές αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ