Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Βομβαρδισμοί και σχέδια για διαπραγμάτευση

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Νέοι βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε βάρος άμαχων συνοικιών της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη, προκάλεσαν το θάνατο συνολικά 14 ανθρώπων (τα περισσότερα παιδιά!).

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ είπε πως την επίθεση έκαναν τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από την άλλη, εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης που έχει συγκροτηθεί στο Τομπρούκ με τη στήριξη του εκλεγμένου κοινοβουλίου, μεγάλου μέρους του λιβυκού στρατού και του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, απέφυγε να πάρει θέση.

Στο κάδρο διατήρησης των συγκρούσεων μεταξύ διεθνών και περιφερειακών δυνάμεων για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Λιβύης, Δυτικοί διπλωμάτες μιλώντας χτες στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρθηκαν στην επικείμενη διεθνή συνδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί στο Βερολίνο με στόχο τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών. Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε οι δύο πλευρές θα έχουν ανάλογη ευκαιρία σε άλλη διεθνή συνδιάσκεψη που σχεδιάζεται να γίνει έως τα μέσα Δεκέμβρη στη Γενεύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ