Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμήθηκαν τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Τα 60 χρόνια από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης τίμησε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, με μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και με κεντρικό σύνθημα - αίτημα να σταματήσει ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός της Κούβας.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας, Νίκος Μόττας, γενικός γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, και Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, Φώτης Γεωργιάδης, για την πολύχρονη προσφορά του στη στήριξη της Κουβανικής Επανάστασης. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από την Κούβα που ερμήνευσε το λάτιν συγκρότημα «Duo Los Capos».

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρέσβειρα της Κούβας έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Το αίμα αυτών που έπεσαν μας δείχνει το δρόμο του αγώνα. Παίρνουμε από τα χέρια τους τις σημαίες της πατρίδας και του καθήκοντος. Οι Κουβανοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ηγετών μας, θα δώσουμε τη ζωή μας αν χρειαστεί για την υπεράσπιση της Επανάστασης. Σας διαβεβαιώνω, φίλοι μου, ότι ο λαός της Κούβας δεν τα παρατάει, θα συνεχίσει τον αγώνα και την ηρωική αντίσταση για να διατηρήσει την πραγματική ανεξαρτησία του με την κραυγή "Πατρίδα ή Θάνατος, θα νικήσουμε!"».


Ο Νίκος Μόττας σημείωσε ότι «σήμερα, η στήριξη και αλληλεγγύη απέναντι στον κουβανικό λαό δεν αφορά μονάχα τους κομμουνιστές, μόνο όσους εμπνέονται και παλεύουν για τη σοσιαλιστική και κοινωνική επανάσταση. Αφορά τους εργαζόμενους σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αφορά όλους όσοι συνειδητοποιούν το προφανές: Οτι δηλαδή είναι ιστορική αναγκαιότητα να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, δυστυχία και προσφυγιά».

Ο Νίκος Ζώκας σημείωσε ότι «η σοσιαλιστική Κούβα απέδειξε ότι ποτέ ένας λαός δεν είναι μόνος. Οτι στον αγώνα του πάντα θα έχει την πολύτιμη συμπαράσταση των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου.

Σήμερα αυτό το δίδαγμα είναι πάρα πολύ σπουδαίο και σημαντικό για μας, εδώ στην πατρίδα μας. Κόντρα στην άρχουσα τάξη, στην κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς της εκφραστές, που εκφοβίζουν το λαό ότι θα μείνουμε μόνοι και απροστάτευτοι, γι' αυτό τάχα πρέπει να δεχτούμε να είμαστε μαντρωμένοι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ