Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ζητάει αποτελεσματικότερη διαχείριση για τους κοινούς τους στόχους

Υποδείξεις στην κυβέρνηση για ενεργότερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έκανε χτες ο Αλ. Τσίπρας με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Χωρίς φυσικά να πει κουβέντα για τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που επιβεβαιώνεται ότι εγκυμονούν κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «ανευθυνότητα» που «γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει την τουρκική προκλητικότητα και «αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας σε κρίσιμες στιγμές», ενώ κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη «γρήγορα να συνέλθουν».

Ιδιες συστάσεις απηύθυνε και για τη διαχείριση του Προσφυγικού, προτάσσοντας τη «στρατηγική» της δικής του κυβέρνησης ως τάχα αποτελεσματικότερης, επειδή «σεβόταν τον άνθρωπο», όπως θρασύτατα ισχυρίστηκε, παραβλέποντας ότι όπως και η σημερινή, βασίστηκε στην άθλια πολιτική της ΕΕ και τη Συμφωνία με την Τουρκία και οδήγησε στις «Μόριες» και στον διπλό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, με μεγάλες συνέπειες και για τις τοπικές κοινωνίες. Μια πολιτική που συνεχίζει η ΝΔ, με τον Αλ. Τσίπρα να ενίσταται γιατί την «πασπαλίζει» με ακροδεξιά ρητορική, όπως είπε, περί «λαθροεισβολέων». Με αφορμή μάλιστα τη συζήτηση περί δημιουργίας κλειστών κέντρων ή όχι, ο Αλ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε... για «μπάχαλο» και διερωτήθηκε «αν αυτό είναι κυβέρνηση» και αν «υπάρχει πρωθυπουργός».

«Ανικανότητα» πρόσαψε στην κυβέρνηση και για το κοινοβουλευτικό νομοθετικό της έργο, ασκώντας «κριτική» γιατί «η νομοθετική εξουσία ασκείται μέσα από νομοσχέδια πρόχειρα». Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του έργου, το χαρακτήρισε «οδοστρωτήρα κατακτήσεων με απαίτηση του ΣΕΒ» - ο οποίος βέβαια μόλις μερικούς μήνες πριν αναγνώριζε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε το 65% των απαιτήσεών του...

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, διαπιστώνοντας «ελλείμματα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» και ισχυριζόμενος ότι αυτό «δεν ανταποκρίνεται ούτε στο αίτημα των Ελλήνων της διασποράς να εκλέγονται τουλάχιστον, να έχουν δικαίωμα στο εκλέγεσθαι, ούτε στην ανάγκη - κι αυτό είναι κρίσιμο - για διαυγή κατοχύρωση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ