Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέθεσε για δεύτερη μέρα ο Ν. Μανιαδάκης

Για δεύτερη μέρα κατέθετε χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση «Novartis» ο πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας, καθηγητής και εκπρόσωπος της τρόικας Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο πράττοντας τα αδικήματα της δωροδοκίας και ψευδομαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή διερευνά, όσον αφορά την υπόθεση «Novartis», αν τελέστηκε το αδίκημα της σκευωρίας από τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο σε βάρος πολιτικών προσώπων, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ερωτήσεις τους και τους καβγάδες τους να την αξιοποιούν περισσότερο ως προπέτασμα καπνού για να επισκιάσουν ότι στηρίζουν την ίδια πολιτική που για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπει το Φάρμακο και συνολικά την Υγεία του λαού σε κερδοφόρο εμπόρευμα, δημιουργώντας το υπόβαθρο και για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Αλλωστε και χτες ο μάρτυρας φέρεται να έκανε λόγο για το πώς ωφελούνται οι φαρμακοβιομηχανίες με την τιμολογιακή πολιτική των κυβερνήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τιμολογήσεις φαρμάκων που έγιναν με τις κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες και συνεργάστηκε, ενώ έκανε λόγο και για προσωπική συνεργασία με υπουργούς των κυβερνήσεων αυτών ως εκπρόσωπος της τρόικας.

Ο ίδιος, όπως διέρρευσε, επανέλαβε πως δεν προέβη σε καμία έκνομη πράξη και πως δεν είχε καμία σχέση με τη «Novartis», αν και ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών Ελλάδας (ΣΦΕ), Κ. Φρουζής, στην κατάθεσή του στην Επιτροπή την περασμένη βδομάδα είχε καταθέσει πως ο Ν. Μανιαδάκης είχε διατελέσει σύμβουλος στη φαρμακοβιομηχανία.

Ακόμα, ο Ν. Μανιαδάκης φέρεται να δήλωσε ότι δεν του ασκήθηκε καμία πίεση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο για να κατηγορήσει πολιτικά πρόσωπα, ότι ωστόσο τέτοια πίεση του ασκήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς, για τους οποίους είπε ότι μπορεί να καταθέσει κατ' αντιπαράσταση. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ