Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με πολυπληθή αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ». Από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας «Ελλάν Πασσέ» ήταν ο πρόεδρός της, Βασίλης Πάντζος, συνοδευόμενος από τον νομικό της σύμβουλο, Ηλία Γιαννόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της «Ελλάν Πασσέ» ενημέρωσαν αναλυτικά την αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρομά κοινότητα στη χώρα μας, ιδιαίτερα για τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της απασχόλησης, της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης, της περιθωριοποίησης και της ρατσιστικής μεταχείρισής τους από το κράτος και την τοπική διοίκηση.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη σταθερή και αμέριστη υποστήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, και συγκεκριμένα: Στην πλήρη και σταθερή εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, στην πρόσβαση χωρίς εμπόδια σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση. Στην απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να νομιμοποιηθούν όσοι ασκούν εμπορικές δραστηριότητες (μικροπωλητές κ.λπ.), στην ένταξη στο σχέδιο πόλης των οικισμών όπου κατοικούν. Στη δημιουργία επαρκών υποδομών, στη λειτουργία ιατρείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και τμημάτων βοηθητικής διδασκαλίας για τα παιδιά των Ρομά, ώστε να εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός. Τέλος, στην αντιμετώπιση κάθε μορφής διακρίσεων σε βάρος τους, καθώς και στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των θυμάτων Ρομά της ναζιστικής θηριωδίας. Ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την προώθησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ