Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ζητά από δύο Ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Το γερμανικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε χτες δύο Ρώσους διπλωμάτες «ανεπιθύμητα πρόσωπα», καθώς φέρεται να εμπλέκονται στη δολοφονία ενός 40χρονου Γεωργιανού στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τη γερμανική Εισαγγελία, υπάρχουν «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» ότι ο Γεωργιανός σκοτώθηκε «για λογαριασμό κρατικών υπηρεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το γερμανικό ΥΠΕΞ απέστειλε χτες διακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι δύο αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών - που είναι διαπιστευμένοι ως διπλωμάτες στη ρωσική πρεσβεία - πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γερμανία εντός επτά ημερών, κάνοντας λόγο για «έλλειψη συνεργασίας της Ρωσίας στη διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας». Επιπλέον, σημειώνει η Εισαγγελία, υπάρχουν «έντονες ενδείξεις» ότι το ρωσικό κράτος βρίσκεται πίσω από την πράξη και καλείται να συνεργαστεί με το Γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε ως «απολύτως αβάσιμη» την υποψία κατά της Ρωσίας, ενώ εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «εχθρική κίνηση» και ότι «θα αναγκαστούμε να λάβουμε σειρά αντιποίνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ