Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Κοινός μας εχθρός τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Γάλλους απεργούς

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γαλλίας με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι αντιπροσωπεία του θα βρεθεί σήμερα στο Παρίσι και θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η επίθεση των κυβερνήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, στο δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, που γίνεται και στην Ελλάδα και στη Γαλλία, δείχνει πως σε κάθε χώρα οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό εχθρό τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, που θέλουν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, καταργώντας ό,τι έμεινε όρθιο από εργατικά δικαιώματα.

Και στην Ελλάδα σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέα επίθεση στο δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η ιδιωτικοποίηση στην οποία προχωρά η κυβέρνηση εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών και των μονοπωλιακών ομίλων. Για εμάς η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου αλλά κοινωνικό δικαίωμα».

Και καταλήγει: «Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό σας. Ολοι στην απεργία.

Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας. Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ