Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κατήγγειλε νέα απόπειρα επίθεσης σε στρατόπεδα

Στην καταγγελία νέας προσπάθειας επίθεσης σε δύο στρατόπεδα στην επαρχία Σούκρε προχώρησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας στην 17η Τακτική Σύνοδο Κορυφής της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της δικής μας Αμερικής (ΑLBA) που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα. Συγκεκριμένα, είπε ότι εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες της Βενεζουέλας απόπειρα επίθεσης στα στρατόπεδα, που προετοίμαζε, με τη συνδρομή των ΗΠΑ, ομάδα βουλευτών της αντιπολίτευσης για την Κυριακή. Εμπλοκή στην υπόθεση κατήγγειλε ότι έχει ο διπλωμάτης των ΗΠΑ Τζέιμς Στόρι που διευθύνει το Γραφείο Υποθέσεων Βενεζουέλας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κολομβία, το οποίο δημιουργήθηκε τον Αύγουστο μετά το κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας.

Ο συγκεκριμένος είχε επαφές και συντονισμό με δύο πολιτικούς της αντίδρασης της Βενεζουέλας, την Γιανέτ Φερμίν και τον Φερνάντο Ορόσκο, από το κόμμα «Βολουντάδ Ποπουλάρ». Το δίκτυο των ενόπλων έχει συλληφθεί και ανακρίνεται. Οι δύο πολιτικοί έχουν διαφύγει στην Κολομβία, μαζί με άλλους που βρίσκονταν από πριν εκεί. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί ευθέως ότι πίσω και από αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και ΕΕ, ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

Πρόκειται για άλλη μια απόπειρα, όπως και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 30ής Απρίλη φέτος, οπότε εκδηλώθηκε απόπειρα κατάληψης στρατοπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ