Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στη σημερινή μεγάλη απεργία στη Γαλλία

Η αφίσα για τον αγώνα των εργατών της Γαλλίας
Η αφίσα για τον αγώνα των εργατών της Γαλλίας
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), εκφράζει την αλληλεγγύη του στη μεγάλη γενική απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας, σήμερα, 17 Δεκέμβρη, σημειώνοντας: «Ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας».

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας, η ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Κατά την παρέμβαση ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, και ο υπεύθυνος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ, Νικόλας Θεοδωράκης, συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Γαλλίας, Patrick Maisonnave, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα αλληλεγγύης για τη γενική απεργία απαιτώντας την απόσυρση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της Γαλλίας.

Ταυτόχρονα, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου έστειλαν το δικό τους μουσικό μήνυμα αλληλεγγύης στους Γάλλους εργαζόμενους με ένα βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο: https://www.youtube.com/watch?v=hiS2aHSrx1E&feature=youtu.be. To τραγούδι - σύνθημα των κινητοποιήσεων της Γαλλίας μεταφέρθηκε στα Ελληνικά, με τους εξής στίχους:

«Ολοι εδώ, Ολοι εδώ! Για το μέλλον των παιδιών μας όλοι εδώ

Από τη χτεσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα
Από τη χτεσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα
Στο πλευρό των εργατών

Και στις ράγες των μαχών

Σε Ελλάδα και Γαλλία όλοι εδώ!»

Ολοι στην απεργία!

Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας!

Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ