Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
TΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Παζάρι για τον «East Med»

Το παζάρι Τουρκίας - Ισραήλ με αφορμή τη διαδρομή του υποθαλάσσιου αγωγού «East Med», που σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, μέσω Ελλάδας, στη Νότια Ιταλία έρχεται στο προσκήνιο, ως μέρος του ενεργειακού παζλ στη ΝΑ Μεσόγειο.

Πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου «Channel 13» ανέφεραν πως πριν από μερικές μέρες αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε με Ισραηλινό διπλωματικό επιτετραμμένο στην Αγκυρα ζητώντας του να σκεφτεί έναν πιθανό διάλογο με την Τουρκία προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να περάσει ο αγωγός αερίου «East Med» από την Τουρκία. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο αγωγός «East Med» δεν μπορεί να φτιαχτεί δίχως την έγκριση της Τουρκίας, επειδή σχεδιάζεται να περάσει ανοιχτά της Αττάλειας, δηλαδή μέσα από την αμφιλεγόμενη ΑΟΖ που συμφώνησε στα τέλη Νοέμβρη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, με τον Λίβυο δοτό πρωθυπουργό, Φ. Σάρατζ...

Ο επιτετραμμένος φέρεται να απάντησε ότι υπάρχουν «πολλά νομικά εμπόδια» προτού να τεθεί το θέμα σε συζήτηση.

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει πάντως το Γενάρη τις εξαγωγές φυσικού αερίου, από τα κοιτάσματα «Ταμάρ» και «Λεβιάθαν», στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στέινιτζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ