Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιορτή αλληλεγγύης με τα παιδιά στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα

Γιορτή αλληλεγγύης και φιλίας για τα παιδιά στη δομή προσφύγων Μαλακάσας διοργάνωσε την Παρασκευή 10/1 η ΤΟ Βορείου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ.

Με τη βοήθεια παιδαγωγών, τα προσφυγόπουλα κατασκεύασαν ιπτάμενα πουλιά, έδωσαν «ζωή και χρώμα» σε ξερά δέντρα και δημιούργησαν μια μεγάλη συλλογική ζωγραφιά.

Στη συνέχεια χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους παίζοντας, ενώ τα χαμόγελα πολλαπλασιάστηκαν όταν στο άκουσμα τραγουδιών από την πατρίδα τους τα προσφυγόπουλα άρχισαν να χορεύουν παραδοσιακούς τους χορούς.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που μικρά προσφυγόπουλα έφτιαξαν μόνα τους πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια, για να τα χαρίσουν στους επισκέπτες τους.

Στις νηπιαγωγούς που εργάζονται στη δομή και δίνουν καθημερινά κι αυτές με τη σειρά τους έναν πολύ δύσκολο αγώνα για να συντρέξουν τα προσφυγόπουλα, παραδόθηκαν παιχνίδια για διάφορες ηλικίες και ευχετήριες κάρτες με μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης των λαών που είχαν ετοιμάσει ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό παιδιά Δημοτικού, φίλοι του «Κόκκινου Αερόστατου» από περιοχές του Βόρειου Τομέα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η γιορτή, το ραντεβού είχε ήδη ανανεωθεί για νέες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς, αλλά και στον αγώνα για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, για να σταματήσει ο εγκλωβισμός που τους έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, ώστε να ταξιδέψουν στις χώρες τελικού προορισμού τους αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δομή.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ