Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προκεχωρημένο φυλάκιο» στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Δ. Κουτσούμπας: Η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις εμπλέκει τη χώρα σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Μπαίνουμε στη δίνη εξελίξεων που μας ανησυχούν και που θα την πληρώσουν ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί

MotionTeam

  • Σε πλήρη ετοιμότητα, μπροστά στις εξελίξεις, βρίσκονται παλιές και νέες βάσεις, όπως προβλέπει η ανανεωμένη Στρατιωτική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, που διαπραγματεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ.
  • «Ναυαρχίδα» της Συμφωνίας είναι η Σούδα, που οι υποδομές της αναβαθμίζονται για τη φιλοξενία πυρηνοκίνητων υποβρυχίων και νέων εξελιγμένων όπλων. Εκεί ελλιμενίζεται ήδη υποβρύχιο που συμμετείχε στο βομβαρδισμό της Λιβύης το 2011.
  • Μεταγωγικά και ελικόπτερα, με πορεία προς τη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια σε Σούδα και Ρόδο, ενώ πυκνώνουν οι συνεκπαιδεύσεις με τον αμερικανικό στρατό.
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις - καμιά εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια απαίτησαν με συγκεντρώσεις σωματεία και φορείς στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Νέα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις, όταν θα συζητιέται στη Βουλή.

ΣΕΛ.  3   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ