Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αποχαιρετά» τον σ. Γιάννη Πλαγιωτάκη

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Γιάννη Πλαγιωτάκη, επιφανή δικηγόρο της πόλης, που «έφυγε» από τη ζωή, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, σημειώνοντας ότι «έως το τέλος της ζωής του υπεράσπισε το Κόμμα και τίμησε τον τίτλο του μέλους του, πάντα με πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης μέχρι την τελική νίκη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Γεννημένος το 1925 στην Εμπαρο της επαρχίας Βιάννου, ανιψιός του Βασίλη Πλαγιωτάκη, στελέχους του ΚΚΕ και καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), κατά την περίοδο 1941-1944, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, συμμετέχοντας σε κορυφαίες δράσεις, όπως στο στεφάνωμα του αγάλματος του Αγνώστου Στρατιώτη στις 25 Μάρτη 1944 και στην περιφρούρηση του στρατώνα των δυνάμεων του ΕΛΑΣ κατά την επίθεση που δέχτηκε από την εθνικιστική ΕΟΚ στις 29 Γενάρη του 1945. Την περίοδο 1947-1949 εκτίει τη στρατιωτική του θητεία στο Γ' ΕΤΟ της Μακρονήσου. Περνάει όλα τα βασανιστήρια και ολοκληρώνει με ψηλά το κεφάλι τη θητεία του, πιστός στις ιδέες και τα ιδανικά του.

Συνέβαλε επίσης στον εμπλουτισμό του Αρχείου του ΚΚΕ κατά τον πεντάχρονο γιορτασμό των 100χρονων του Κόμματός μας με πολύτιμο αρχειακό υλικό για τη Μακρόνησο και την Επαρχία της Βιάννου. Είχε τη δική του συμβολή το καλοκαίρι του 2017 στην ανέγερση από το Κόμμα μας του μνημείου στη θέση «Παράσυρτα» προς τιμήν των μαχητών της ομάδας του ΔΣΕ στην Εμπαρο, μεταξύ αυτών και του θείου του, Βασίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ