Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τις ρατσιστικές κραυγές

Παρέμβαση με αφορμή την κατάσταση στο νησί

«

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Αιγαίου είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής, της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες σε κολαστήρια όπως αυτό του hot spot της Μόριας».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα:

«Η κυβέρνηση, από τη μία, εντείνει την καταστολή κατά προσφύγων και μεταναστών και προσπαθεί να περάσει στη συνείδηση του λαού ότι η δημιουργία κλειστού κέντρου είναι αναγκαιότητα, αποκρύπτοντας ότι έτσι θα μετατρέψει το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ψυχών, και, από την άλλη, συνεχίζει απροκάλυπτα τον εμπαιγμό σε βάρος των κατοίκων των νησιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ακροδεξιές φωνές που στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, και τους χαρακτηρίζουν θύτες βγάζοντας για άλλη μια φορά "λάδι" τις πολιτικές που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση. Να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

Εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot της Μόριας και στα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο hot spot ούτε ανοικτό ούτε κλειστό.

Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέλησή τους κρατούνται και παραμένουν "όμηροι" στο νησί.

Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή ΜΚΟ στο Προσφυγικό και κάθε χρηματοδότησή τους για αυτό το ζήτημα.

Στη Λέσβο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας.

Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots, ως μόνιμο προσωπικό, σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ