Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Σχέδια για παραπέρα στρατιωτικοποίηση του Λιμενικού

Κατευθύνσεις για παραπέρα εντατικοποίηση του κατασταλτικού ρόλου του Λιμενικού Σώματος, όπως ορίζεται άλλωστε σε πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ, έδωσε χτες βράδυ ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Με όρους τύπου «μεταναστευτική καταιγίδα» και φράσεις όπως «δεν θα παίξει κανείς με την εθνική μας ασφάλεια», έβαλε ως αποστολή του προσωπικού του ΛΣ «να σώζουν ζωές προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Περιέγραψε τι έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση, όπως ότι ψήφισε και εφαρμόζει ήδη ένα «αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο», προχωρά ήδη σε περισσότερες «επιστροφές» και παρατάσσει περισσότερα μέσα στα θαλάσσια σύνορα (εξήγγειλε και άλλα νέα μεγάλα πλοία συν 10 - 14 ταχύπλοα).

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει «τρόπους ενίσχυσης» του προσωπικού, για περαιτέρω αύξησή του, αριθμητικά αλλά και με νέες ειδικότητες, «ειδικών προσόντων», για να αντιμετωπιστούν οι «νέες προκλήσεις». Δεν διευκρίνισε τι εννοεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, στην κατεύθυνση στρατιωτικοποίησης των Σωμάτων Ασφαλείας, είπε ότι θα εντατικοποιηθεί η «συνεργασία» με το ΓΕΕΘΑ, ώστε τα στελέχη του ΛΣ να παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των Ενόπλων Δυνάμεων. Διόλου τυχαία, άλλωστε, θύμισε ότι ο Ελ. Βενιζέλος ιδρύοντας το ΛΣ φρόντισε να το επανδρώσει με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Στάθηκε και στο ρόλο της ΕΕ, παρουσιάζοντάς την ως κάτι καλό και χρήσιμο, εκθειάζοντας τη Συμφωνία της με την Τουρκία για τη διαχείριση του Προσφυγικού, αυτή ακριβώς που εγκλωβίζει στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες ψυχές, προβάλλοντας την εφαρμογή της ως τάχα λύση στο πρόβλημα.

Στοχοποίησε ΜΚΟ, οργανώσεις που τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ άφησαν να αλωνίζουν, υποσχόμενος ότι «θα μπει τάξη στις δραστηριότητές τους», αφήνοντας όμως και πάλι περιθώριο για πολλούς τέτοιους παράγοντες να κάνουν «παιχνίδι» στην πλάτη των προσφύγων, λέγοντας ότι πολλές τέτοιες οργανώσεις προσφέρουν έργο, «σε αντίθεση με τις λίγες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», χωρίς βέβαια να συγκεκριμενοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση στα Ιμια (2021-01-08 00:00:00.0)
Επεισόδιο με σκάφος διακινητών ανοιχτά της Χίου (2019-11-15 00:00:00.0)
Με πρακτική εξάσκηση σε λιμάνι και αεροδρόμιο στα ...πρότυπα του ΝΑΤΟ (2014-10-17 00:00:00.0)
Συλλήψεις μεταναστών (2014-07-04 00:00:00.0)
Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία με μετανάστες (2014-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ