Σάββατο 11 Απρίλη 2020 - Κυριακή 12 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πλειοδοσία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα υπέρ των καναλαρχών αλλά... με διαφάνεια

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετέφεραν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή την αντιπαράθεσή τους, με επίκεντρο αποκλειστικά το αν δόθηκε... με διαφάνεια ή όχι το δωράκι των 11 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε η κυβέρνηση στους καναλάρχες, υποτίθεται για τη μετάδοση μηνυμάτων σχετικά με τον κορονοϊό, την ώρα που σε όλους τους τόνους διατυμπανίζουν πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και για μέτρα ακόμα και στοιχειώδους ανακούφισης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Τη συζήτηση προκάλεσε μετά από αίτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι επειδή δόθηκαν τα εκατομμύρια αυτά, ίσα ίσα «εμείς εισηγηθήκαμε και περισσότερα», είπε ο Ν. Βούτσης, αλλά αν δωρίστηκαν στους καναλάρχες με «διαφάνεια», με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα επίσης να εστιάζουν στο δέντρο για να κρύψουν το δάσος.

Ο υπουργός Επικρατείας, Στ. Πέτσας, καθησυχάζοντάς τους, ανέφερε ότι μπορεί η διαδικασία «να έγινε κατά παρέκκλιση του νόμου για να αποφευχθεί η γραφειοκρατία, ωστόσο έγινε με διαφάνεια». Αφησε να εννοηθεί, επίσης, ότι τα δωράκια δεν τελειώνουν εδώ. Οπως είπε, «η διαδικασία της επιστροφής θα είναι αργή και μακρόσυρτη. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά» και θα χρειαστούν και «άλλες καμπάνιες». Ενώ δείχνοντας και το γιατί έσπευσε η κυβέρνηση να τους στηρίξει πρόσθεσε ότι «λόγω πανδημίας μειώθηκε κατακόρυφα η συνολική διαφημιστική δαπάνη» των επιχειρηματικών ομίλων στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα «να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας». Σημείωσε δε ότι η ενίσχυση των καναλαρχών είναι τάχα θέμα πλουραλισμού και δημοκρατίας...

Η βουλευτής του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα ανέφερε ότι το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρχει καθεστώς πλήρους διαφάνειας σε ό,τι αφορά τα κονδύλια και ότι σε τέτοιες περιόδους έχει ευθύνη η κυβέρνηση να μην «αφήνει ούτε χαραμάδα για αμφισβητούμενες συναλλαγές». Τόνισε δε πως ειδικά στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση «είχε τη δυνατότητα να δεσμεύσει δωρεάν λίγο από τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών» για τα μηνύματα σχετικά με τον κορονοϊό, ακριβώς γιατί αφορούν «την ασφάλεια, την υγεία, τη ζωή του πληθυσμού».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για πλουραλισμό και δημοκρατία στην ενημέρωση, όταν η ίδια, τα επιτελεία της και τα αστικά ΜΜΕ φιμώνουν τους υγειονομικούς, «ούτε λέξη δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ από τις δράσεις τους, τις συνεντεύξεις τους» και οι θέσεις τους λοιδορούνται και συκοφαντούνται.

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε ακόμα ότι «κατανοούμε πως πλήττεται μερίδα του Τύπου», όπως του περιφερειακού, και ότι «χρειάζεται η προστασία των εργαζομένων, όμως αυτό είναι άλλο ζήτημα και πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ