Σάββατο 11 Απρίλη 2020 - Κυριακή 12 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Γιατροί καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις σε μέσα προφύλαξης

Μεγάλες ελλείψεις σε μέσα προστασίας καταγγέλλουν οι γιατροί και στην Τουρκία, τονίζοντας ότι αυτό εμποδίζει την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών τους, αφού εκθέτει και τους ίδιους σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Η επικεφαλής του τμήματος οικογενειακών γιατρών της τουρκικής Ενωσης Γιατρών, Φιλίζ Γιουνάλ, τόνισε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ των γιατρών αυξάνονται και «όσοι χρειάζεται να σταματήσουν να δουλεύουν αφήνουν τους ασθενείς τους σε συνάδελφο, όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν και ο επόμενος (σ.σ. συνάδελφος) προσβληθεί...». Η ίδια ανέφερε ως παράδειγμα των μεγάλων ελλείψεων ότι σε ένα οικογενειακό κέντρο υγείας - που στην Τουρκία χρησιμοποιούνται και για την υποδοχή κρουσμάτων του Covid-19 - οι αρχές χορήγησαν μόνο 40 χειρουργικές μάσκες για 4 γιατρούς, αριθμός πολύ μικρός. Κανονικά, οι μάσκες πρέπει να αλλάζουν κάθε 4 ώρες και να καταστρέφονται κατευθείαν, εξηγεί. Λέει επίσης ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει χορηγήσει καθόλου μάσκες τύπου 3M, που είναι υποχρεωτικές κατά την εξέταση ασθενών με υψηλό πυρετό. Ακόμα, είναι πολύ περιορισμένα ακόμα και τα αντισηπτικά τζελ.

Τέλος, ενδεικτικό των ανεπαρκών υποδομών Υγείας είναι και το ότι η υποδοχή «ύποπτων κρουσμάτων» γίνεται πολλές φορές στα τμήματα επειγόντων, όπου φυσικά περιμένουν και άλλα περιστατικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ