Σάββατο 11 Απρίλη 2020 - Κυριακή 12 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε καραντίνα οικισμός Ρομά στη Λάρισα

Τις ευθύνες της Περιφέρειας αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

FRAGKOU STRATOS

Σε καραντίνα έχει τεθεί από το πρωί της Παρασκευής ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, «λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν». Μέχρι χτες είχαν εντοπιστεί τουλάχιστον 21 κρούσματα.

Τις τεράστιες ευθύνες Περιφέρειας, κυβέρνησης και δήμου για την εξάπλωση του κορονοϊού στον οικισμό αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι «αναγκάζονται από την άσχημη εξέλιξη των πραγμάτων να τρέχουν κατόπιν εορτής, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν άπραγοι και τώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την καταστολή (καραντίνα)».

Οπως υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», στις 2 Απρίλη με ανοιχτή επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ζητούσε «η Περιφέρεια από κοινού με την κυβέρνηση και τους δήμους να δράσουν άμεσα και συντεταγμένα για τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού στις πολυάριθμες κοινότητες των Ρομά σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, με δεδομένες τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν σ' αυτούς τους οικισμούς». Ωστόσο, επισημαίνεται, «δεν υπήρξε ανταπόκριση» ούτε από τις Τοπικές Διοικήσεις ούτε από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία και καραντίνα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο Λάρισας αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που μετέβησαν στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ