Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες φοιτητικών συλλόγων

Εθελοντική αιμοδοσία Συλλόγων του ΕΚΠΑ στις 27 Απρίλη και συλλογή υπογραφών Συλλόγων της Αττικής

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ, τη Δευτέρα 27 Απρίλη, από τις 9.00 έως τις 15.00, στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ (Προπύλαια).

«Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη, αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους», τονίζεται στα ψηφίσματα των Συλλόγων Φαρμακευτικής, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού, ΕΜΜΕ, Νομικής, Φυσικού και Βιολογικού.

Οπως σημειώνουν, «εμείς βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις, έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση, και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων, καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 500 ηλεκτρονικές υπογραφές έχει συγκεντρώσει το κείμενο διεκδικήσεων των Φοιτητικών Συλλόγων Νοσηλευτικής Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Αρχιτεκτονικής, Νέων Εστιών του ΕΜΠ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική» ΚΣ στα Διοικητικά Συμβούλια της Αθήνας. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ