Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δυσκολεύει τις επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων Υγείας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η γερμανική κυβέρνηση ενισχύει τις εξουσίες της σε ό,τι αφορά την άσκηση βέτο σε επιθετικές προσφορές εξαγοράς από ξένους επενδυτές προς εταιρείες του κλάδου Υγείας, ένα μέτρο που ήδη αξιοποιείται για γερμανικές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, κυρίως απέναντι στην Κίνα. Στον ανταγωνισμό της με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα η Γερμανία προσπαθεί από την πλευρά της να διασφαλίσει τη συνεχή προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού και υλικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ρύθμιση αυτή, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, θα επιτρέψει να παρεμποδιστούν οι εξαγορές εταιρειών παρασκευής εμβολίων, φαρμάκων και κατασκευής προστατευτικού εξοπλισμού και ιατρικών μηχανημάτων, όπως οι αναπνευστήρες. Στις πρώτες φάσεις του κορονοϊού υπήρξε τεράστια ζήτηση παγκοσμίως για υλικά που θεωρήθηκαν ότι είναι κρίσιμα στη μάχη κατά της Covid-19, ενώ υπήρξαν αναφορές για απόπειρες της αμερικανικής κυβέρνησης να αγοράσει την εταιρεία «CureVac», μια φαρμακευτική νεοφυή εταιρεία που εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη εμβολίου για την ασθένεια, ή να εξασφαλίσει ένα ενδεχόμενο εμβόλιο για τις ΗΠΑ.

Στο μέλλον η κυβέρνηση θα επιτρέπεται να εξετάζει τις επιπλοκές που δημιουργεί σε επίπεδο ασφάλειας μια προσφορά από εταιρεία εκτός της ΕΕ, μόλις ο αγοραστής αποκτήσει ποσοστό άνω του 10% των μετοχών της εταιρείας Υγείας (από 25% που είναι σήμερα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ