Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»
Ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με τυράκι τις «εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις»

Τις ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ, που αποδέχτηκαν την «απελευθέρωση» - μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την τριχοτόμησή της, τη διάλυση του Ασφαλιστικού των εργαζομένων και την «απολιγνιτοποίηση», και τώρα πανηγυρίζουν γιατί οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν θα πάρουν μπόνους, δηλαδή ένα ελάχιστο κομμάτι από τον κλεμμένο ιδρώτα τους, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος» στην Κοζάνη.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, για να προχωρήσει με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις η πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και «απολιγνιτοποίησης», που θα έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και το λαό της Δυτικής Μακεδονίας, αναγκάζεται να επιστρέψει μέρος των κλεμμένων από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ ΑΕ (μειώσεις μισθών έως 55%, ειδικά επιδόματα από το 2019, Δώρα, μειώσεις εφάπαξ, κατάργηση ΣΣΕ κ.λπ.).

Ετσι, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΗ με εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, συμφωνήθηκε η υλοποίηση του «σχεδίου McKinsey για την μείωση του μισθολογικού κόστους» μέσα από προγράμματα «εθελουσίων συνταξιοδοτήσεων», με μπόνους 20.000 ευρώ.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» θυμίζει ότι το «σχέδιο McKinsey» προβλέπει τη μείωση του προσωπικού κατά 4.000 - 5.000, αύξηση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση των ΣΣΕ, πώληση τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, κατάργηση της μονιμότητας, «αξιολόγηση» με ένταση της τρομοκρατίας, είσοδο manager από την αγορά κ.ο.κ.

«Είναι η ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να χρυσωθεί με το "μπόνους αποχώρησης"», σημειώνει. Και προσθέτει: «Για εμάς τα κλεμμένα δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Μπροστά μας έχουμε μια νέα καπιταλιστική κρίση, που φέρνει νέα δεινά στην εργατική τάξη και το λαό. Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι θα αποχωρήσουν επιβεβαιώνει για το πού οδηγείται η κατάσταση με την απολιγνιτοποίηση. Οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν συνεχίζουμε τους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών μας μέσα από το ταξικό σωματείο συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ.

Συνεχίζουμε τη μάχη για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, για συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, για δουλειά με δικαιώματα για τα παιδιά μας, για υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τη διάσωση της περιοχής, τον αγώνα για να μην κλείσουν οι μονάδες και τα ορυχεία, για την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ