Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση για τη νέα κατάρρευση ανεμογεννήτριας στη Νότια Εύβοια

Ερώτηση σχετικά με το νέο περιστατικό κατάρρευσης τμημάτων ανεμογεννήτριας (ρότορας και πτερύγια) στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη, αποτέλεσμα της πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας.

Τονίζοντας στην Ερώτησή τους ότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το πρώτο καθώς μόλις τον περασμένο Γενάρη είχαμε ανεμογεννήτριες να σπάνε από τον αέρα αρκετά κοντά στο χωριό Κατσαρώνι Καρύστου, οι δύο βουλευτές σημειώνουν την «εύλογη ανησυχία σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας, όπου αιολικά πάρκα υπάρχουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όπως το Μαρμάρι, τα Κόσκινα αλλά και σε περιοχές που σχεδιάζεται να αναπτυχθούν νέα». Επισημαίνουν μάλιστα ότι τα δύο πάρκα όπου σημειώθηκαν τα περιστατικά κατάρρευσης ανεμογεννητριών βρίσκονται σε λειτουργία, «πράγμα που πιθανόν θέτει σε κινδύνους και τους εργαζόμενους της συντήρησης των αιολικών πάρκων».

Τονίζουν επίσης: «Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής "απελευθέρωσης" της Ενέργειας που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και δίνει το "δικαίωμα" στους μονοπωλιακούς ομίλους να ξεσαλώνουν». Προειδοποιούν ότι η κατάσταση αυτή θα γίνει ακόμη χειρότερη με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση: «Για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια επικίνδυνα περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Για να τιμωρηθούν οι εν λόγω εταιρείες για τη συμπεριφορά τους. Για να υποχρεώσει τις εταιρείες που λειτουργούν ήδη αιολικά πάρκα να τα αποσύρουν και να αποκαταστήσουν τον περιβάλλοντα χώρο μόλις συμπληρώσουν το χρόνο ζωής τους. Για να υιοθετηθεί το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Καρύστου για κανένα νέο αιολικό πάρκο στα όρια του δήμου. Για να μην αναπτυχθούν αιολικά πάρκα σε προστατευόμενες έως τώρα περιοχές, όπως τα Κοτίλαια Ορη και η Δίρφυς. Για την αποφασιστική μείωση της τιμής του ρεύματος και την κατάργηση του λεγόμενου "πράσινου τέλους" (ΕΤΜΕΑΡ) από τους λογαριασμούς ρεύματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ