Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αποκαλύψεις για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων στα γηροκομεία

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Υπό την απειλή τερματισμού της χρηματοδότησης οι διευθυντές εκατοντάδων γηροκομείων στην Αγγλία υποχρεώθηκαν να δεχθούν ηλικιωμένους ασθενείς από νοσοκομεία μολονότι είχαν διαγνωστεί ως φορείς του Covid-19, ή δεν είχαν υποβληθεί καν σε τεστ ανίχνευσής του. Οι απειλές αυτές αποκαλύφθηκαν μεταξύ άλλων σε ρεπορτάζ του δικτύου BBC, σε μια προσπάθεια να εξηγηθούν οι θάνατοι πολλών χιλιάδων ηλικιωμένων που ζούσαν ως οικότροφοι σε γηροκομεία. Στο ίδιο ρεπορτάζ καταγράφεται ακόμη πως η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας γνώριζε, πριν από την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στις 23 Μάρτη, για κρούσματα της πανδημίας σε τουλάχιστον 250 οίκους ευγηρίας και είχε ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση, «ξεχνώντας» να ενημερώσει σχετικά τις διοικήσεις των γηροκομείων. Επιπλέον, ο καθηγητής Μάρτιν Γκριν, καταθέτοντας σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αποκάλυψε ότι σε οίκους ευγηρίας μεταφέρθηκαν ακόμη και ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, διαψεύδοντας την κυβέρνηση πως τάχα έχουν λυθεί τα εκεί προβλήματα με τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ.

Το θέμα των διαγνωστικών ελέγχων και των ανεπαρκών μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων Covid-19 έδωσε αφορμή για κονταροχτυπήματα, χτες το μεσημέρι, στη Βουλή των Κοινοτήτων ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και τον αρχηγό των Εργατικών (της αξιωματικής αντιπολίτευσης), Κέιρ Στάρμερ.

Παράλληλα, η «Rolls Royce» χτες αποκάλυψε σχέδια για την απόλυση 9.000 εργαζομένων (πάνω από το 1/5 του προσωπικού που απασχολεί παγκοσμίως) μετά την «καθήλωση» των περισσότερων αεροπλάνων παγκοσμίως. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως στόχος είναι η ετήσια εξοικονόμηση 1,3 δισ. στερλινών και πως οι περισσότεροι από αυτούς που θα βρεθούν στο δρόμο εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέσεις που αφορούν κυρίως τον μη στρατιωτικό κλάδο. Δεν απέκλεισε ακόμη και το κλείσιμο εργοστασίων προκειμένου να προσαρμοστεί στη μικρότερη αγορά που αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί λόγω της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ