Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ

Την Θράκη και ειδικότερα τους νομούς Εβρου και Ροδόπης επισκέπτεται στην πρώτη του περιοδεία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, καταδεικνύοντας το ειδικό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την ακριτική περιοχή και τους κατοίκους της, σε μια περίοδο κατά την οποία τα προβλήματά τους γιγαντώνονται, ενώ έρχονται αντιμέτωποι και με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στα σύνορα. Προκλητικότητα που δεν ανακόπτεται, απεναντίας ενισχύεται στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών που εκδηλώνονται στην ευρύτερη περιοχή και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που ξεδιπλώνονται με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης, απλώνοντας «πλοκάμια» έως τον Εβρο, την πρωτεύουσά του Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της, που προορίζεται για αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών στην περιοχή.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ακόμα ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Δ. Παπατολίδης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής και μέλος της ΚΕ, και ο Χρ. Τρέλλης, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Χτες το πρόγραμμα περιελάμβανε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Εβρου, Δ. Πέτροβιτς, επίσκεψη στο Νοσοκομείο και συνάντηση με τον διοικητή Β. Ρούφο και το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου, ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Η περιοδεία συνεχίζεται σήμερα με συναντήσεις με φορείς, συλλόγους αγροτών, δημοτικές αρχές της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ