Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις και υποχρηματοδότηση εργαζόμενοι και ασθενείς

Επίσκεψη στο Θεραπευτήριο από τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση του Γ. Μαρίνου με τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου
Από τη συζήτηση του Γ. Μαρίνου με τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου
Τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, όπως και στις υπόλοιπες δομές Υγείας και Πρόνοιας, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σε αυτό την Τετάρτη 17/6 ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, κατά την επίσκεψή του στο Θεραπευτήριο, στο Βαθύ Αυλίδας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, καθώς και με εκπροσώπους της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα τεράστια κενά της δομής: Από τις 100 θέσεις που προβλέπονται, αυτήν τη στιγμή εργάζονται μόλις 22 άτομα, παλεύοντας να καλύψουν μια απαιτητική δομή, με ιδιαίτερες ανάγκες, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα. Οι τεράστιες ελλείψεις γίνεται προσπάθεια να «μπαλωθούν» με επικουρικό προσωπικό και μέσα από προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, που όμως και αυτά καθυστερούν να δοθούν από την κυβέρνηση, δεν επαρκούν και φυσικά δεν δίνουν απάντηση στην αναγκαιότητα για επαρκές, μόνιμο προσωπικό, σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

Χαρακτηριστικό επίσης της συνολικής υποχρηματοδότησης των δομών Υγείας είναι το γεγονός ότι στο Θεραπευτήριο στα μισά του χρόνου έγινε απαιτητό το 90% της ετήσιας χρηματοδότησης της δομής για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας, συντήρησης και περίθαλψης. Αποτελεί ερώτημα το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει η δομή τον υπόλοιπο χρόνο. Σημειώθηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι, παρότι έδωσαν και δίνουν τη μάχη με τις πρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, αποκλείστηκαν από το έκτακτο επίδομα των υγειονομικών.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή κυβέρνηση και ΕΕ διαφημίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια για την «επιστροφή στην κανονικότητα», όπως λένε, και καρφί δεν τους καίγεται για τις βασικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, όπως η Υγεία και η Πρόνοια. Αντίθετα, τα δισεκατομμύρια που μαζεύουν από το ξεζούμισμα του λαού τα δίνουν με πολλούς τρόπους στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Το στέλεχος του Κόμματος στάθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τα οξυμένα προβλήματα του Θεραπευτηρίου, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη. Το Θεραπευτήριο έχει μεγάλες ανάγκες και κρατιέται αυτά τα χρόνια χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των εργαζομένων και στις διεκδικήσεις τους, στις ανάγκες του λαού της περιοχής. Αυτόν το σκοπό εξυπηρετούν οι δεκάδες παρεμβάσεις, οι Ερωτήσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, η πίεση που ασκεί όλα τα χρόνια στις κυβερνήσεις και τα υπουργεία για τη δομή αυτή, όπως και τις άλλες προνοιακές δομές, και αυτό θα συνεχίζει να κάνει. Οι εργαζόμενοι, τόνισε ο Γ. Μαρίνος, θα βρουν το ΚΚΕ στήριγμα στον αγώνα τους για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα.

Τέλος, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την ένταξη των εργαζομένων στην Υγεία - Πρόνοια στα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ