Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
24 νέα κρούσματα του κορονοϊού

Αλλα 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 3.227. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 270.338 κλινικά δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 18 από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται σε περιοχές της Ξάνθης (15 νέα κρούσματα στο δήμο Μύκης, εκ των οποίων τα 12 στον Εχίνο). Αλλα 2 κρούσματα είναι από το Αγίασμα Ροδόπης, ενώ 4 είναι εισερχόμενοι ταξιδιώτες.

Στο μεταξύ, ένας ακόμα άνθρωπος από την περιοχή της Ξάνθης έχασε τη ζωή του (ο πέμπτος μέσα στις τελευταίες μέρες). Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 188 θάνατοι σε όλη τη χώρα.

Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10.

Σε αυστηρή καραντίνα ο Εχίνος

Καθώς στην κοινότητα του Εχίνου από τις 11 Ιούνη καταγράφονται πάνω από 80 κρούσματα και σειρά θανάτων, επιβλήθηκαν αυστηρή καραντίνα και κατ' οίκον περιορισμός σε όλους τους κατοίκους του. Στα μέτρα που αποφασίστηκαν περιλαμβάνονται η απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στον Εχίνο εκτός των ορίων του, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο (εξαιρείται η μετάβαση σε καταστήματα τροφίμων και σε φαρμακεία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας) και η απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την κοινότητα Εχίνου. Σε πρώτη φάση τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 25/6, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ