Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και της πάλης των εργαζομένων στο νησί καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καθώς κατά παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου χτες κλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κωνσταντίνου, για κινητοποίηση που έγινε στις 18 Φλεβάρη 2020 στο λιμάνι της Ζακύνθου. Εκείνη τη μέρα, δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, είχαν κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής εξέτασης, οι ανακριτές του Λιμενικού στη Ζάκυνθο προέβησαν σε απαράδεκτες ερωτήσεις προς τον συνδικαλιστή, επιχειρώντας να αποσπάσουν πληροφορίες όπως «αν γνωρίζει ποιος εκπροσωπεί στη Ζάκυνθο το ΠΑΜΕ», «πώς συνδέεται το Εργατικό Κέντρο με το ΠΑΜΕ» και άλλα παρόμοια.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, κατ' εντολή των επιχειρηματικών ομίλων και με το νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους εργασιακούς χώρους», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση. «Επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ - συνεχίζει η ανακοίνωση - είναι να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους εργασιακούς χώρους και να καταργήσει δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σε κάθε περίπτωση, το Εργατικό Κέντρο απαιτεί να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και ξεκαθαρίζει πως «το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα δεν θα σιωπήσει. Θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, όσες προσπάθειες και να γίνονται για να μπουν οι αγώνες στο γύψο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ