Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η απεργία στην «Tasty»

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου στην «Tasty»
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου στην «Tasty»
Συνεχίστηκαν χτες για δεύτερη μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Tasty» διεκδικούν την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους.

Στους εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πύλη του εργοστασίου στον Αγιο Στέφανο, μίλησαν το πρωί ο Γιάννης Σχοινάς, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής, και ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου της Εύβοιας.

Πολύτιμο όπλο στον δίκαιο αγώνα τους οι εργαζόμενοι έχουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων από όλη τη χώρα, καθώς και συνδικάτων της Βιομηχανίας, που με την παρουσία τους, αλλά και με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, δίνουν δύναμη στους απεργούς.

Παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι χτες πήραν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου, καθώς η κάλπη στήθηκε στο χώρο όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς και για την εκλογή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Καταγγελίες για τις απολύσεις στον «Νηρέα»

«Να ανακαλέσει τώρα τις απολύσεις και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (συσκευαστήριο, θάλασσα κ.λπ.)», καλούν τη διοίκηση της εταιρείας «Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες» το Σωματείο Εργαζομένων «Νηρέα» νομού Αιτωλοακαρνανίας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τη διοίκηση του "Νηρέα" για την απόλυση συναδέλφων φυλάκων, δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security, με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων, επικαλούμενοι και καπηλευόμενοι τον θάνατο συναδέλφου φύλακα το 2018!».

Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, τη Δευτέρα 22/6 στον Αστακό, «ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας».

Τέλος, καλεί «όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση ξεκάθαρη».

Αντίστοιχα, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, σημειώνοντας πως η διοίκηση του «Νηρέα», «θωρακισμένη από το καινούργιο αντεργατικό οπλοστάσιο που της παραχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ (...) παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σ' αυτές τις ενέργειες με κύριο στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών της. Είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσουν εδώ».

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις αγωνιστικές αποφάσεις των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί εδώ και τώρα η τρομοκρατική απόλυση στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ (2023-12-19 00:00:00.0)
Με τον αγώνα πέτυχαν την ανάκληση εκδικητικής απόλυσης συνδικαλιστή (2021-04-20 00:00:00.0)
Με αγωνιστικές παρεμβάσεις απαντούν στην εργοδοτική ασυδοσία (2020-05-14 00:00:00.0)
«Στο πόδι» οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων (2020-04-01 00:00:00.0)
Απολύθηκαν συνδικαλίστριες στη Λάρισα (2014-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ