Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συσκέψεις για την οργάνωση της βδομάδας δράσης

Με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή των αγροτών στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών στο πλαίσιο της βδομάδας αγωνιστικής δράσης από τις 28 Ιούνη μέχρι τις 5 Ιούλη, που αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, εντείνονται οι περιοδείες και συσκέψεις σε δεκάδες χωριά σε όλη τη χώρα, για την ενημέρωση των αγροτών.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 22 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο. Στη συνάντηση η ΕΟΑΣΝΛ θα αναδείξει για άλλη μια φορά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού και θα καταθέσει το επικαιροποιημένο πλαίσιο αιτημάτων που έχει αποφασιστεί στις συνεδριάσεις και πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στην Ανθήλη Λαμίας

Να δοθεί λύση και να σταματήσει η κοροϊδία της παρακράτησης εδώ και τρεις μήνες της συνδεδεμένης ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης, καλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση το Σάββατο 20 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία της Ανθήλης.

Δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το τελευταίο διάστημα με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, ο σύλλογος της Ανθήλης καλεί στη συγκέντρωση όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες, Αγροτικούς Συλλόγους, σωματεία εργαζομένων, μαζικούς φορείς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και άλλους.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι συνεχείς μέχρι να δικαιωθούμε. Μέχρι να πάρουμε τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που μας ανήκουν και αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το δικαίωμά μας στη συνδεδεμένη παραγωγή προκύπτει από την παραγωγή ανά στρέμμα και αποδεικνύεται από τα τιμολόγια. Γνωρίζουμε την παθογένεια της περιοχής, που όμως έδινε εισόδημα επί σειρά ετών στους καλλιεργητές του χωριού μας. Χρησιμοποιούν την παθογένεια σαν αφορμή και μηχανεύονται, με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης και της αποτύπωσης με τη χλωροφύλλη, τρόπους ώστε να μην δώσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση».

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με χειρότερους όρους, με τη νέα οικονομική κρίση που είναι παρούσα, η τωρινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες φορτώνουν στις πλάτες μας καινούργια δεινά, καινούργια βάσανα, μας αδειάζουν τις τσέπες από τις αποσυνδεδεμένες και συνδεδεμένες ενισχύσεις, με τη χαμηλή τιμή του βαμβακιού, το υψηλό κόστος παραγωγής και αυτά τα χρήματα γίνονται χρηματοδοτικά εργαλεία για μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους. Απαξιώνουν την εργασία μας, την παραγωγή μας και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο Ηράκλειο

Σύσκεψη με τους βιοπαλαιστές παραγωγούς της Μεσσαράς θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Θα συζητηθούν τα προβλήματα με την απώλεια εισοδήματος στα κηπευτικά λόγω περιοριστικών μέτρων, η απώλεια εισοδήματος στο λάδι λόγω δάκου πέρυσι, η κατάσταση με τη δακοκτονία φέτος, τα προβλήματα με τις ζημιές στα θερμοκήπια λόγω χαλαζιού, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές παραγωγού σε σταφύλι, λάδι και άλλα προϊόντα, το χτύπημα στη ρακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ