Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκφυλισμός και αυθαιρεσία δίχως τέλος στην ΠΝΟ

Οι διαδικασίες παρασυναγωγής και εκφυλισμού συνεχίζονται στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τελευταίο κρούσμα είναι η χτεσινή αυθαίρετη αντικατάσταση του ταμία της ΠΝΟ από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γ. Χαλά και τους προέδρους των 9 σωματείων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης Πλοιάρχων, που «εκλέγουν» τα Διοικητικά τους Συμβούλια μέσα σε όργιο νοθείας.

Το ταμείο της ΠΝΟ έχει τεράστια ποσά, που προέρχονται όχι μόνο από τις συνδρομές των ναυτεργατών, αλλά και από τις συναλλαγές αυτής της «πλειοψηφίας» απευθείας με τους εφοπλιστές. Χαρακτηριστική είναι η λεγόμενη «μπλε κάρτα» που εκδίδει η ΠΝΟ έναντι αδράς αμοιβής, με την οποία βάζει τη σφραγίδα της στη ναυτολόγηση ναυτεργατών χωρίς ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι πρόεδροι των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ με επιστολή τους προς την ΠΝΟ κατήγγειλαν ως «παράνομη και καταχρηστική μεθόδευση» την αντικατάσταση του ταμία και επαναφέρουν την ανάγκη «αλλαγής του αντιδημοκρατικού καταστατικού της ΠΝΟ, ώστε η διοίκηση της Ομοσπονδίας να εκλέγεται από τα όργανά της» και να ελέγχεται.

Σε σχόλιό του στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Ευαγγελάκης, ανέφερε σχετικά ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση «επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό τον ενώνει το χρήμα από τις βρώμικες συναλλαγές με τους εφοπλιστές, σε βάρος των ναυτεργατών. Οι ναυτεργάτες επιβάλλεται να αποτινάξουν από τον σβέρκο τους αυτήν τη σαπίλα της ΠΝΟ, να δυναμώσει ο αγώνας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ