Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο χτύπημα των ΒΑΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για νέο πλήγμα στον θεσμό των ΒΑΕ, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται η πρόταση Επιτροπής που συστάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το ποιοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δικαιούνται να παίρνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) και σωματεία εργαζομένων σε δήμους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Παναγιώτης Κουταλίδης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, η Αριάδνη Παγανέλη, μέλος του ΔΣ του ΣΥΠΑ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάκης Τσελέντης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού και αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Ο Π. Κουταλίδης σημείωσε ότι εμπλέκουν το επίδομα «με δημοσιονομικούς στόχους και κριτήρια, προκειμένου να το περικόψουν ή να το καταργήσουν. Αυτό θα έχει άμεσο επακόλουθο και στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ και την κατάργησή τους». Η Αρ. Παγανέλη επισήμανε ότι το επίδομα «είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο (...) ενώ η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων είναι να το "κόψουν" από όσο περισσότερους γίνεται».

Ο Μ. Τσελέντης υπενθύμισε ότι η πρώτη προσπάθεια για περικοπή του επιδόματος έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη του 2018. «Οι αγώνες που δόθηκαν κατάφεραν την αναβολή της απόφασης για μερικούς μήνες. Από τότε έγιναν άλλες τρεις προσπάθειες, με το ίδιο αποτέλεσμα». Δείχνοντας πως ακόμα και η καταβολή του επιδόματος είναι μια σταγόνα μπροστά στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των εργαζομένων, επεσήμανε πως «η ζωή των εργαζομένων δεν βολεύεται με ένα επίδομα. Είναι καιρός να μιλήσουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για επιστροφή Δώρων και του επιδόματος αδείας. Για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού».

Ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, μιλώντας στους εργαζόμενους κατήγγειλε το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν δέχτηκε αντιπροσωπεία τους, καθώς τους παρέπεμπαν από τον ένα υπηρεσιακό παράγοντα στον άλλο. Κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα από τα ΒΑΕ, αλλά και για να ενταχθούν στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλες ειδικότητες. Εργαζόμενοι θυροκόλλησαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην είσοδο του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ